Presentation av bloggare

Skriv ut

Lisa Tagesson, blogg v. 11

Lisa Tagesson 

Lisa Tageson 27 år, bosatt i Malmö

Jag är utbildad vid Göteborgs Universitet, HDK Steneby. Har en konstnärlig kandidatexamen inom Textil-kläder-formgivning och läser nu: Tillämpad konst och formgivning, med förväntad masterexamen 2009.

Studerar gör jag i Dals Långed i Dalsland men vårterminen tillbringar jag i Malmö och gör praktik på Malmö Operans kostymavdelning. Att bo i Malmö är inspirerande, staden är rik av kultur och kreativa människor.
 
I min bloggvecka kommer jag att berätta om min stipendieutställning på Kaleido i Uppsala och andra projekt, där jag arbetar med mönster genom: Fiberoptik, plissering och smockstygn.
 
Kontakta gärna mig på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Skriv ut

Staffan Bengtsson, blogg v.10

Staffan Bengtsson
Staffan Bengtsson.
Tv-producent med program som K-Märkt och Bästa Formen bakom mig. Författat ett antal böcker om populärkultur och formgivning/arkitetkur. Sedan hösten 2007 chefredaktör och ansvarig utgivare av Form Designtidskriften. Flitig föredragshållare.
Pappa till Siri, Hannah, Agnes, Palle och Harry. Sammanlevande med Pia. Tillbringar helst min lediga tid vid havet och med familjen. Tycker fortfarande att George Michael slår det mesta och att inga formgivare i modern tid kan mäta sig med Arne Jacobsen i Danmark och Droog i Holland; motsatser som ständigt inspirerar mig.
Om svensk formgivning just nu? En viss överproduktion råder, ett minimum av nytänkande gör läget avvaktande, lite trevande. Miljöperspektivet måste bli tydligare. Och formgivare mer engagerade i samhällsbyggandet.
 
Skriv ut

Erika Åberg, blogg v.9

 
ericaabergram.jpg
Erika Åberg, 28 år från Stockholm. Rötter i Roslagen och Ungern.
Sista skälvande terminen på HV. Examensarbetet kvar, med anknytning till stickning, näring och ortsidentitet. Annars slöjd med ord, nål, tråd och stickor. Bland annat. Min bloggvecka kommer att handla om praktik på Afroart, om slöjd i allmänhet och i synnerhet. Det kommer säkert att slinka in ett och annat resonemang runt begrepp som Tid, Kvalitet och h(H)emslöjd. Länkar och boktips blir det också. Håll i hatten – nu åker vi.

 
Skriv ut

Lisa Kivimäki, blogg v.8

ramlisakikimaki.jpg  Lisa Kivimäki, Kirunatjej bosatt i Halmstad. 

Arbetar just nu som textilslöjdslärare på en högstadieskola, vikarierande hemslöjdskonsulent mot barn och ungdom samt läser till slöjdlärare på distans. Är lärare i samhällskunskap och geografi men fastnade för slöjden under utbildningen i Linköping. Insåg inte förrän efteråt att det var slöjdlärare jag ville bli! Min bloggvecka kommer troligtvis handla om sportlovsslöjd, dragkedjeångest och andra symaskinsproblem.

Skriv ut

Gabrielle Bräuner, blogg v.7

ramgabriellgbrauner.jpg 

En bränd kreativitets-junky…

…jag har tidigare tackat nej till att blogga för kravallslöjd. Inte för att jag inte ville, utan för att jag anade att det skulle kännas aningens meningslöst att blogga på en hantverkssida när man har fått tillverkningsförbud. För mig tog det nämligen helt plötsligt stopp..det är den otroligt trista sanningen! MEN nu börjar det spritta till i kreativ-ådran igen, så jag tänkte att ni kanske ville vara med på min resa tillbaka? I så fall, läs min blogg v.7

Gabrielle Bräuner, 35-årig, något tilltufsad designer, make-up artist, 3-barnsmorsa, tidigare konst/design butiks innehavare m.m. 

Skriv ut

Hillevi Svensson, blogg v.6

Veckans bloggare - Hillevi Svensson. 

Hillevi Svensson, 20 år från Varberg – Slöjdare och sömmerska.

Nu var det dags att blogga igen. Sist jag bloggade här på Kravallslöjd hade vi precis startat sidan så nu tyckte jag att det var dags igen.
Min bloggvecka kommer innehålla lite om mitt arbete på Ekelunds, lite om min nya kärlek som heter Ferrari, lite om mina senaste loppisinköp och min resa till Umeå där Kravallsöjds inspirationsträff är förlagd och förhoppningsvis en massa annat.
Så jag blickar mot en händelserik och hård arbetsvecka, med betoning på hård arbetsvecka. 

Skriv ut

Sophie Pettersson, blogg v.5

ramsophiepettersson.jpg 

Jag heter Sophie Pettersson är Umeås enda(?)latexdesigner.
Under namnet Naucler Design skapar jag kläder och accessoarer i latex.  När jag inte vulkar latex utbildar jag mig till textilslöjdslärare. Oavsett om det är
frågan om virka, sy eller vulka brinner jag för hantverk.

Jag kommer att blogga om bla. min latexdesign, som även kommer visas upp
under Kulturnatta i Umeå nu i maj.

/Sophie 

Skriv ut

Hanna Prage, blogg v.4

hannabloggram.jpg  Hej alla kravallslöjdare!

Jag heter Hanna Prage och har fått äran att gästblogga här på kravallslöjd
under vecka 4. Den som hoppas på att få hemliga, unika, praktiska, aldrig
tidigare skådade handarbetstips kommer att bli djupt besviken. Men
misströsta inte - jag kommer istället att guida er inom en ganska spännande
och ovanlig dimension av formgivning: ljud! Naturligtvis kopplat till
hantverk på ett eller annat sätt.

Vi ses under vecka 4!