Presentation av bloggare

Skriv ut

Amelie Wallenbro [V36.Blogg]

pressamelie.png Jag heter Amelie och är en hårdrockande småbarnsmamma som bor i en liten stad i mellansverige. Jag är 28 år och har hittills under mitt liv inte kunnat hänge mig åt endast ett material att skapa i. Jag vill utforska och upptäcka nya spännande områden hela tiden. Dock har skapandet fått stå tillbaka lite sedan jag fick en underbar son för 1 år sedan. Vart har all tid tagit vägen? Kanske kommer den tillbaka en vacker dag…
Skriv ut

Erika Sandberg [V.35 Blogg]

ramerikablogg.png

Jag heter Erika och är precis nyinflyttat i Stockholm med min katt Nisse. Här ska jag läsa på HVskola, bo i ett hus i skogen och sitta på min altan o lära mig virka.
Om jag får önska så sker i en gungstol med en filt över knäet där Nisse ligger. Jag kommer blogga första skolveckan, så eftersom jag inte har nån aning om hur den kommer att bli så kommer det bli väldigt spännande att se vad bloggen kommer handla om. Skola, textil och trevliga människor hoppas jag.
Mina favoritfärger är just nu aprikos, syrenlila och mintgrönt. Kan bero på den nostalgivåg jag utsattes för under en sommarvecka på min mammas vind. Eller så är det helt enkelt dags för en pastell-revival.

Skriv ut

Rebecca Bjelkenhoff [V.34 Blogg]

Rebecca Bjelkenhoff Jag är Rebecca Bjelkenhoff. Kommer ifrån Ängelholm (alias Ängelhåla), en stad i nordvästra Skåne. Att skriva en presentation om mig själv, är inte min starkhet precis och hoppas att jag inte tråkar ut er för mycket. Passionen för textilier & mode har jag haft sedan tidiga år, då mest som ett oskyldigt intresse.
Att jag skulle kunna livnära mig på det idag, hade jag aldrig kunna tro för ett par år sedan.
Starten in i allt började av en slump vid Forsa Folkhögskola, Hudiksvall. Där gick jag en ettårig sömnadsutbildning. Det var under den tiden som jag verkligen kom underfund med att jag vill arbeta med kläder, design samt textilier på fulltid.
Efter avslutad tid där, började jag en yrkesinriktad utbildning i mönsterkonstruktion & modeteckning vid Malmö Tillskärarakademi. Jag valde till en extra termin, Avancerad mode och produktionsteckning. Det har varit tre helt otroligt givande terminer. Inte minst då skolan öppnade en butik i sitt namn, HOT (House Of Tillskärarakademin), där vi fick möjlighet att sälja våra kläder.

Allt det här ledde i vilket fall vidare att jag fick jobb som produktionskoordinator/direktris på Springhill Textile AB i Helsingborg. Min vecka som gästbloggare kommer antagligen att handla om jobbångest, Project Runway och med en del annat där i mellan.Välkomna, Välkomna...
Skriv ut

Jögge Sundqvist [V.33 Blogg]

ramjoggeblogg.png Jögge Sunqvist Slöjdare
Arbetar med förkärlek i rått och torrt trä med handverktyg, med sladden oi.
Tillverkar målade pallar, stolar, knivar, skåp, skedar, slevar och tråg, tavletter, skulpturer, ordtavlor, mm. Är starkt influerad av den svenska självhushållningsslöjden och folkkonsten från 1600 - 1700 talet.
Skolad av min far Wille i användandet av kniv och yxa.
Kallar mig
s u r o l l e , ett slags folkkonstnärligt alter ego. Är int oslög. Inköp av Statens Konstråd, Nordiska Museet och Röhsska museet samt Thailändska kungahuset.
Skriv ut

Mia Lindgren [V.32 blogg]

Mia Lindgren

 

Jag är Mia, en slöjdare som kommer från skogen men sedan ett år tillbaks är stationerad i Stockholm där jag pluggar på HV skola. Efter en sommar i Värmland är jag nu på väg tillbaks för att förbereda Kravallslöjds medverkan i Ung 08-festivalen 14-18 augusti i Kungsan. Jag är vävutbildad i Hälsingand, har tovat ett halvår på Gotland och synnerligen intresserad av färgkombinationer och fina ord. Min bloggvecka tror jag kommer handla om budgetering, väggbonader och pelargoner.

Skriv ut

Anna Palm [V.31 Blogg]

ramannapalmblogg.png

Det är jag som är Anna Palm och jag ska bli muséetant när jag blir stor.
En oväntad vändning, men på samma spår. Med fokus på textilt ska jag ge plats åt alla er textilkonstnärer, hantverkare och formgivare.
Det är ni (eller vi) som ska synas och höras!

Själv ska jag under min lediga tid som muséetant sitta i min alldeles egna ateljé ute på landet och påta på i all ro med det jag helst har lust med. Den obligatoriska stickningen vid brasan med en filt kring bena, men mest av allt ska jag trycka massa fina saker.

I nutid är min utgångspunkt en liten by söder om Örnsköldsvik och belägen mitt i vackraste Sverige nämligen Höga Kusten området. Paddla kajak, sova i tält och möjligheten att vandra omkring alldeles utanför gårdsknuten är vad min far kallar ”livskvalité”. Till hösten är dock Umeå, Staden med stort S och den stora gula byggnaden som jag ska bo i, Huset med stort H.

Skriv ut

Hjalte Strandén [V.30 Blogg]

2ramhjaltestranden.png Jag heter Hjalte Strandén, för tillfället bosatt i Umeå och anställd på friluftsmuseet Gammlia. Jag är inte umebo. Jag har flyttat alldeles för många gånger och vet inte riktigt vilken geografisk hemvist jag har. De senaste åren har jag i alla fall lyckats skaffa mig två magisterexamen, en med historia och en annan med biblioteks- och informationsvetenskap som huvudämne. Som ni märker har ingen av ovanstående examen egentligen med hantverk att göra. Visst, historia är väl en sorts hantverk, men ändå.

 

När det gäller mitt skapande har jag inte nischat mig så hårt. Det hela kretsar dock rätt mycket kring tecknande, läggande av pärlplattor och träsnideri. En plan är att snida en riktigt stor gudabild och plantera den på väl vald offentlig plats. Eller varför inte världens största pärlplatta?! Det där med pärlplattan kan nog bli ganska svårt. Och om inte någon av dessa planer materialiserar sig kan jag alltid trösta mig med att jag i alla fall ger ut ett fanzine. När det gäller framtiden vet jag inte riktigt vad jag kommer att arbeta med. Det som känns relevant för mig är att skapa. Exakt vad eller hur är mer underordnat.

Skriv ut

Erik Torstensson [V.29 Blogg]

rameriktorstensson.png Jag heter Erik och bor med min låtsasmoster på Fårö. Vi har ett galleri i en lada.
Det senaste året har jag läst en tovningsutbildning på Fårösundsfolkhögskola.
Tidigare har jag pluggat ett år på textilakademin i Värnamo och jag har fil. Kand. i praktiskt filosofi från Umeå universitet.
Jag har jobbat med textila material sedan
år 2000 och för närvarnade nästan enbart med ull. Jag har haft anställningar bland
annat som sömmare och som gymnasielärare i hantverksteknisk sömnad. Tänk mej som en
blandning av Gudrun Sjödén och Hans Scheike.