Presentation av bloggare

Skriv ut

Anna-Erika Kjellrén-blogg v.3

ramannaerika.jpg 

Jag är utbildad fritidspedagog och arbetar på en förskola.
Jag ville bli syslöjdlärare men symaskinen och jag är inte bästa vänner så jag
ändrade mina mål!
Jag gillar att arbeta med händerna. Just nu virkar jag väskor, tossar, mössor,
korgar, mattor ja allt som man kan göra med en virknål och lite till. Gillar att
skapa av pärlor, stenar, trä och annat från naturen så som smycken, dekorationer.
Älskar katter, änglar och stenar!

Kommer att blogga om det jag pysslar med. 

Skriv ut

Hanna Andersson-blogg v.2

rambloggv2.jpg  Hanna Andersson är utbildad journalist och dekoratör
men har i sitt liv arbetat som datalärare,
webbdesigner och webbredaktör. Hon har läst
litteraturvetenskap och idéhistoria på universitetet
och söker nu skribentjobb över hela världen.
Hanna är en mångsysslare som njuter av att upptäcka
nya tekniker. Hon stickar, virkar, syr, binder böcker,
skriver, målar, gör collage, decoupage, snickrar,
inreder och broderar.
Årets projekt är ett dagligt konstverk på 10x10
centimeter.  
Skriv ut

Sara Jonsson [v.50 blogg]

 nyramsiluettkvinna.jpg Hej!
Jag heter Sara Jonsson och kommer från Norsjö i norra Västerbotten. Just nu går jag sista året på gymnasiet, samhälls med inriktning omvärld och företagande, men fritiden (och även en del av lektionerna vilket mina lärare kan intyga) ägnas åt mitt hantverksintresse.

Är bara 18 år och har fortfarande inte slitit mig ifrån hemmets trygga härd, bor med mina föräldrar och en liten KF (Katt Fan) som jävlas så där lite lagom så jag inte ska känna mig allt för mycket som ensambarnet jag i själva verket är. Föddes upp under slöjdriktiga former med följden att jag ännu inte hittat en sport att utöva och under många år försökt övertyga mina deprimerade idrottslärare att stickning trots allt är en sorts träning (det finns ju till och med snabbstickningstävlingar så varför inte?).

Skriv ut

Anna Schön [v.49 blogg]

ramannaschon.jpg  Mitt namn är Anna Schön. Jag är 28 år och bor sedan den förr förra fredagen på söder i Stockholm, dit jag flyttat med min sambo efter åtta år i Norrköping. Sambon heter Marcus och har varit min i sex år.
Vi är i dagsläget också stödhem åt en katt som tidigare råkat illa ut. Jag jobbar halvtid som marknadsförare och informatör för Sjödalsgymnasiet i Huddinge.
Som person är jag är pratsam, pysslig, gosig, omtänksam, stressad, händig, idérik, dedikerad, morgontrött, serietokig, entreprenör, tidsoptimistisk och mycket mycket mer. Jag har hamnat på denna sidan i egenskap av designer och hantverkare i textil.
Jag har sytt i cirka 9 år och det blir ofta kläder till migsjälv och en del till vänner. Sedan tre år tillbaka har jag emellertid också en produkt jag säljer kommersiellt, som jag tidigare sydde själv men har nu lämnat själva produktionen ifrån mig. Produkten är dubbelvanten Mitten.
Skriv ut

Anna Bjärkvik [v.47 Blogg]

ramannabjarkvik.jpg  Hej!
Anna är mitt namn. Jag är 22 år, yogini, vardagsfilosof, och kläddesigner med egen label. I december kom jag hem ifrån Italien där jag lyckades få med mig en modedesigner examen hem, lite kunskaper i Italienska och mycket kunskaper om Italienare. Min coolaste merit är nog att första gången jag
visade mina kläder på catwalken så var Peter Stormare confrencier! Min vardag är inte lika glamourös dock, Tack och lov för det!
Mina dagar består oftast av att träna och leda pass i yogastudion eller stå och knåpa vid symaskiner och tillklippningsbord. Men brukar bli tid över till en del annat också. Namastè!
Skriv ut

Tobias Havaas [v.46 Blogg]

ramtobiashavaas.jpg  Tobbe. Det är jag. Man kan väl säga att jag började min bana som lajvare en gång i tiden. Det drev mig att bygga, sy och greja allt mer och ledde mig via Bäckedal slutligen till Sätegläntan och två år med smide. Där blev jag något hemslöjdsindoktrinerad, misstänker att det stället kan ha den inverkan på folk. Lajvintresset hade sedan länge svalnat men görandet och slöjden var roligare än nånsin och jag fann mig själv sitttande i Unga Slöjdares styrelse. Där har jag suttit i snart två år och nu bor jag i Stockholm eftersom jag går på HV och läser till hemslöjdskonsulent. Således går jag glatt ner mig allt djupare i hemslöjdsträsket och älskar varje steg. Nästan i alla fall.

Nu skall jag blogga för första gången i livet, jag som knappt läst en blogg tidigare. Men det ska bli spännande. Känn er hedrade Kravallslöjd - ni får min bloggoskuld.
 
Skriv ut

Lina Westin [v.48 Blogg]

ramlinawestin.jpg  Lina Westin är mitt namn! Jag är en lättinspirerad person som hoppar på de flesta tåg här i livet; vilka kan föra mig vart som helst! Just nu befinner jag mig i Borås, där jag läser en KY-utbildning vid namn "Produktionsteknik inom beklädnadsbranschen". Under min bloggtid kommer jag att bo i Stockholm och praktisera på ett klädmärkes produktionskontor. Det ska bli hur spännande som helst att se vad jag kan lära där...  
Skriv ut

Linnea Blomgren [v45.Blogg]

ramlinneab.jpg  Hej! Jag är konsthantverkare och formgivare. Glad och
ofta upprörd feminist som gillar grafiska mönster och
varma koftor.
Är just nu (eller snart) aktuell med produkter för
Klässbols linneväveri, Design House Stockholm och det
egna märket Neaform.
Jobbar som konstväverska på Märta Måås Fjetterströms
vävateljé i Båstad, där vi gör handvävda mattor.