Presentation av bloggare

Skriv ut

Adam Chmielewski, blogg v.19

Adam Chmielewski, blogg v,19


Adam Chmielewski från Polen är denna veckas bloggare.
 
I was born in Ostroda, north eastern part of Poland. I finished an art highschool with a ceramic diploma. Now I am studying 2 nd year in painting department in Fine Arts Academy in Wroclaw. I m painting and drawing in Nicole Nescows studio, room nr 205.
Skriv ut

Hilda Lindström, blogg v.18

  Hilda Lindström
Skriv ut

Mattias Broström, blogg v.17

Mattias Broström


Mattias Broström tycker om disco

Han har sitt ursprung i Skåne och Småland och han är 36 år. Han är kultur- och hantverksintresserad i allmänhet, och slöjdintresserad i synnerhet. Och alldeles speciellt intresserad är han av att förmedla det intresset till världens befolkning. Varför han när detta intresse kommer högst sannolikt att avhandlas under veckans bloggande. Så här säger han om att blogga: ”Blogga?” Motto: ”Jag ska bli framgångsrik, snygg och populär”.

Mycket nöje!            Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skriv ut

Alexandra Rehn, blogg v.16

Alexandra Rehn, blogg v. 16

Just nu tar jag mig igenom basåret i Umeå för att till hösten börja studera till jägmästare, vilket jag är väldigt exalterad inför.
Jag är ganska svag för gemensamt pysslande, typ syjuntor och så. Det mesta man kan göra samtidigt som man fikar egentligen.
Jag håller en ganska låg profil skapandemässigt just nu känns det som men jag håller annars på med lite olika saker, broderar en del efter egna mönster tillexempel. Och jag gillar undulater!

Skriv ut

Maya Pérez Aronsson. blogg v.15

Active Image 
Jag heter Maya, är 24 år och pluggar mönsterkonstruktion och modeteckning på Tillskärarakademin i Malmö. Jag syr kläder av gamla 70-tals gardiner och lakan fyndade på olika loppisar men tycker mer om att väva, brodera och sticka an att syssla med mode.
Känner att min textila-gnista slocknat lite av detta år på Tillskärarakademin men försöker hålla de brinnande genom att pyssla för fullt vid sidan om.
Har tidigare frossat i allt vad textilt hantverk är på Vadstena Folkhögskola, och läst textilvetenskap vid Uppsala Universitet.
Är just nu mitt uppe i vårt slutarbete (en kollektion med tema havet som ska presenteras med en modevisning i slutet på maj) vilket förutom massa mönsterkonstruktion och sömnad också innebär 1,5 timmes modell-skola varje vecka... 
Skriv ut

Mats Gylldorff, blogg v.14

Mats Gylldorff - Veckans bloggare 
Mats Gylldorff, 26 år gammal.

Jag läser sista året på Designprogrammet i Nybro som tillhör Högskolan i Kalmar. Inriktningen är produktdesign. Tidigare har jag läst grafisk design på Forsbergs skola i Malmö och i Italien. Förutom att studera så jobbar jag bl. a med att göra olika bilder till böcker som frilansare.

Just nu är jag mitt uppe i mitt examensarbete vilket gör att jag inte har tid med så mycket annat. Den enda fasta punkt jag har nu är ärtsoppekvällarna på torsdagar.
Skriv ut

Kersti Liss, blogg v.13

kersti_liss_blogg.jpg

Jag heter Kersti Liss är 27 år och arbetar som industridesigner i Örebro sedan ett halvår tillbaka. Jag är utbildad på Designhögskolan i Umeå där jag tog min kandidatexamen våren 2006. Att starta eget känns för mig som ett helt rätt och mycket spännande beslut, lite som ett alternativ till att fortsätta med en magisterutbildning.

Jag jobbar med industridesign som är ett mycket kreativt och på samma gång strukturerat sätt att arbeta med design. Det är ett mycket varierande yrke med nya utmaningar i varje projekt.

Kontakta gärna mig på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.              www.kerstiliss.se

Skriv ut

Pia Koskela, blogg v. 12

Pia Koskela
Pia Koskela
 
Uppvuxen i södra Värmland men med rötterna i den karelska myllan. Utbildad på Konstfack och jobbar sedan  lång tid tillbaka som illustratör/konstnär/pysslare i Stockholmsområdet.
 
Till vardags klipper jag och klistrar mina illustrationer, umgås med sambo och 3åring, och försöker hålla igång mina varierande projekt: allt från stickad barnfilt, japansk paketinslagning, till finska vinterkriget. Det går sådär.
 
Min bloggvecka är illa vald (operation och Gotlandsresa), men det kanske kan bli en digital scrapbook av alltihop?