Presentation av bloggare

Skriv ut

Madelene Edlund [v44.Blogg]

rammadelene.jpg  Jag studerar Textila Uttryck II på Umeå Universitet, är mitt i arbetet med att starta företag, deltagare i RULLA-projektet för kvinnliga kulturföretagare,
nålfiltar smycken, läser PALETTEN 1/07 - om konsthantverk, målar, tänker en himla massa... Jag gillar att klorinbleka mönster, virka och sy om kläder till nya kläder. Ett ständigt projekt är att få min atelje till en plats utan kaos, till en plats där jag också får plats. (hamster i mitt förra liv?)
 
Skriv ut

Maria Lundström [v43.Blogg]

rammarialundstrom.jpg 

Jag heter Maria Lundström, bor i Umeå och jobbar som träslöjdlärare. Det mesta i mitt liv kretsar kring slöjd och skapande på ett eller annat sätt. Vissa dagar mer, andra dagar mindre.

Slöjden har dock inte alltid varit en självklar del av mitt liv, den drabbade mig när jag precis var på väg att lämna tonåren. Däremot har skapande i stort alltid haft en plats i mitt liv. 

Skriv ut

Beatrice Alexandersson [v42.Blogg]


 rambeatrice.jpg  

Hej alla! Jag går under namnen Charlotta Anna Beatrice Alexandersson,eller kanske bara Bea. Nyss fyllda 30 känner jag mig lite vuxen. Jag har under åren som gått skaffat mig en massa titlar såsom storasyster, mamma, frugan, regeringen, spindeln i nätet, snuttefilt tillverkaren, bullmamma & vän. Jag är gift med en underbar man och tillsammans har vi två underbara barn. Vi bor på landet, åker helst BelAir-55 och spelar Sahara Hotnigts. Högt!

Skriv ut

Tove Sandell [v41.Blogg]

Tove S  Det fullständiga namnet är drottning Tove I Hippyhoppa, men det går bra att säga hippyhoppan , eller helt enkelt Tove. Jag bor med min make J (som i Jättevacker) och min son Y (som i till exempel Y-kromosom) i en fyrkantig lägenhet 3 trappor upp.
På min meritlista finns till exempel att jag har balanserat en vattenpipa på huvudet rakt över ett betonggolv fullt av berusade konststudenter och att jag har sytt en medusaperuk av 63 handsydda små ormar i fejkormskinn. Av någon obegriplig anledning är det ingen arbetsgivare som är intresserad av dessa meriter, så därför är jag för det mesta arbetslös.
Och fullt upptagen med att leva.
Skriv ut

Sigfrid Engström [v40.Blogg]

ramsigfridengsrtom.png  Tjena mitt namn är Sigfrid Engström, jag är 32 år och kommer från Mo i Nordmalings kommun. Har jobbat 9 år på verkstad blev trött på det och gick sedan Komvux på NTI i Umeå. Fick blodad tand på utbildning och fick höra talas om slöjdlinjen i Vindeln. Sökte och kom in, det var två lärorika år som jag spenderade där. Sen blev det utbildningen KY - möbelsnickare i Vaggeryd, dålig utbildning men väldigt trevliga klasskamrater. Hade tänkt plugga till attributmakare nu med men tog mig inte in på valda utbildning, så det här får bli ett år av förkovring för att söka igen nästa vår.  
Skriv ut

Tor Birkelund [v39.Blogg]

Hejsan jag heter Tor Birkelund. Jag kommer från Umeå och är 29 år.
Just nu går jag en utbildning i smide i Hedenäset mellan Övertorneå och Haparanda. Jag bor här med min son Abraham som är 5 år.
Jag sysslar med knivslöjd. Andra intressen är friluftsliv och meditation.
Skriv ut

Niklas Karlsson [V38.Blogg]

ramniklaskarlsson.png Jag heter Niklas Karlsson och bor i Färila i Hälsingland. Jag har gått slöjdlinjen
på Vindelns folkhögskola och därefter HV-skolas Högre Hemslöjdsutbildning som jag gick ut 2000. Vikarierade under några år som hemslöjdskonsulent, men nu arbetar jag som telefonundersökare och har precis också registrerat min firma ahardslojdlife.
Jag är ordförande i Västra Hälsinglands Slöjdförening och aktiv i Svenska
byggnadsvårdsföreningen.
Skriv ut

Magnus Sundelin [V37.Blogg]

Är 37 år och pappa till 2 barn. Har slöjdat sedan 3-4 års ålder, började med kniv då… Arbetar som slöjd/idrottslärare. Brinner för ”di gamles” kunskaper och vill gärna förmedla densamma till mina elever. Har prövat det mesta inom hårdslöjd genom årens lopp, kan lite om mycket.
/Magnus Sundelin.