Kravallslöjd visiterar

Skriv ut

Vårutställning på Konsthögskolan

forstaaronrantatalo Årets vårutställning på Konsthögskolan i Umeå är nu invigd.
I tre plan visar 37 konststuderande färsk konst paketerat som videoverk, installationer och måleri.

Skriv ut

Konst och Hantverksutställning i Umeå

IMG_6808 Konst och Hantverksutställningen i Umeå arrangeras av LO:s kulturgrupp i samarbete med ABF. Över hundra verk samsas om utrymmet i utställningslokalen och visar på ett stort intresse för skapande.

Skriv ut

Britta Marakatt-Labba

weblabba4 Bildmuseet i Umeå pressenterar konstnären
Britta Marakatt-Labba i hennes hittills största separatutställning Kosmos.

Skriv ut

Rotlös? – Nej Tidlös!

krona I Botsmark, Västerbotten finns ortens och även en av Sveriges kunnigaste rotslöjdare Gunnel Eriksson. Under årsmötesdagen, för Västerbottenkretsen i Riksföreningen för Handvävning, den 14 mars berättade och visade Gunnel rotens möjligheter.

Skriv ut

Påskmingel på Hemslöjden i Östergötland

Skyltfönstret på Hemslöjden Östergötland

Mingel är ett trevligt sätt att locka till uppmärksamhet och i veckan befann sig tidskriften Hemslöjden på butiken Hemslöjden i Linköping för att bjuda på smygläsninga av sitt nya påsknummer vilket innehåller extra mycket östgötsk slöjd.

Skriv ut

Shoppingguide del 2: C-G Möbler och röjningstjänst


C-G Möbler Dags för del 2 i shoppingguiden! Denna gång bär det av ut till Hisingens mer intressanta delar. Tyvärr har större delen av den tidigare så natursköna ”Gazaremsan” på Hisingen i Göteborg rivits. Befästa huset, ”Helvetesmaskinen” och andra landmärken är nu borta. Men en del av områdets karaktär finns bevarad i form av antikmarknader och loppisar!
Skriv ut

Begär - Vanja Hultberg

Vanja

 

- Mitt intresse för sömnad startade när jag gick i högstadiet, då jag så smått började sy kläder till mig själv. Och efter att jag kom in på sömnadsprogrammet förstod jag att jag hade hittat rätt!

Vanja Hultberg, 23 år, har precis blivigt klar med sin första klädkollektion - Begär. En arbetsprocess hon fann väldigt lärorik och något hon definitivt kommer att fortsätta med.

- Jag fick tillfället att gå en kurs på Linköpings Universitet. En kurs med stor konstnärlig valfrihet. Jag bestämde mig för att äntligen göra min egen klädkollektion!

Skriv ut

Shoppingguide Gautampuri


I inredningstemats spår kommer nu här en kort shoppingguide med fokus på just inredning. Jag är så klart ute alldeles för sent, men jag tycker ändå att det finns en del spännande ställen som är värda att berätta om. I och med att jag bor i Göteborg kommer de ställen jag behandlar att ligga i denna underbara och rejäla stad. Kitsch kommer att vara ett framträdande inslag!