Kravallslöjd visiterar

Skriv ut

Julmarknad i Olofsfors

eldkorgVissa marknader är lite mer speciella än andra. Inte nödvändigtvis av anledningen att man säljer bättre där, även om det alltid är ett plus. Det kan vara att den är väldigt bra anordnad, har ett väl uttänkt urval av utställare eller är i en mysig miljö.


Skriv ut

Gör det själv!

introOch först ut är Skövde.
Hemslöjden fyller 100 år och först ut att fira det är Skövde Stadsmuseum med en utställning
som tar ett ungt grepp om slöjden. Traditionella tekniker blandas med kunnande, glädje och humor där återbruk, miljö och framtid är ledorden.Skriv ut

Habu textilies – från New York till Borås

IMG_7176Vid höstens vävmässa i Borås var ett av de intressantaste och mest exotiska inslagen, och utan tvekan det mesta långväga, ett företag som heter Habu textiles. Företaget som kommer ifrån New York, valde att komma ända till Borås och vävmässan efter att även ha besökt en mässa i Paris och därför kunde samordna resorna.

 

 

 

 

 

 

Skriv ut

Bröllopsdukning med handvävda textilier

Bröllopsdukning med handvävda textilier Att vävmässan denna gång är i Borås är nog svårt att undvika för någon som bor i trakten. Hela Borås vimlar av vävrelaterade händelser och givetvis även på Borås museum som i förläggargården Fällhult ute på sitt friluftsmuseum visade en bröllopsdukning med handvävda textilier där det visades nyproducerade textilier som inspirerats av traditionella sådana.
Skriv ut

Abstrakt form –konsthantverk vid Borås museum

Abstrakt formAlldeles när man kommer in i utställningslokalen till utställningen Abstrakt form vid Borås museum möts man av en definition av abstrakt form. ”Konst som inte imiterar eller avbildar den yttre verkligheten”.


Skriv ut

Avtryck - en blixtutställning.

intro
 


Studenterna från kursen Textila Uttryck II
visar 
det senaste årets undersökande
arbete i blixtutställningen Avtryck.
6 timmar och så var det över. 

Skriv ut

Rov

introSnöfrid Caldeborg ställer ut på Skorpinjon Showroom i Umeå och Kravallslöjd ber mig gå till vernissaget. Det är svårt att skriva om en utställning som talar för och i sig själv. Märk väl att det jag skriver därmed inte är en beskrivning, och inte heller en guide. Det är mest ett försök att formulera i ord min upplevelse av den här utställningen.

Så. En eftermiddag i januari lämnar jag min lägenhet och går iväg till det lilla galleriet för att möta konst.

Skriv ut

Når er inte – Kött i Kungälv

intro
I egenskap av bibliotekarie har jag ibland förmånen att ordna utställningar på min arbetsplats, lite som när man hade ”visa och berätta” i skolan, något mer seriöst kanske. Under vintern har jag visat upp bland annat skräckserier och punk. Saker som jag på det hela taget var nöjd med. Extra spännande var det dock i lördags när vi hade vernissage för Erik Torstenssons utställning
Når er inte”.