Skriv ut

Shoppingguide del 1: Katolska bokandeln


Först ut är Lilla Therese, den katolska bokhandeln i Göteborg. Efter att min smärtgräns för kitsch och roliga saker i plast höjts ordentligt under den senaste tidens pysslande har jag varit på jakt efter nya roliga affärer. Ibland känner man ju att det skulle vara så snyggt med en liten medaljong eller färgglad bild i något av de projekt man håller på med för tillfället (mitt senaste projekt som krävde föremål av det här slaget var ett Voodoo-skåp med Baron Samedi-tema). Då infinner sig ju genast frågan var man inhandlar dessa saker. Jag fann dock ett sådant ställe i Lilla Therese. Bokhandeln ligger cirka 5 minuters promenad från Bältesspännarparken.
Katolska bokhandeln

Inne på bokhandeln möter jag Simon som berättar om de produkter de har. Han tipsar om olika saker som han tycker att ska finnas i ett hem. Han framhåller speciellt en figur föreställande ärkeängeln Mikael samt en figur som föreställer Lourdesmadonnan. Jag är inte svår att övertala, men inser samtidigt att jag redan har ett flertal av de här figurerna hemma, det är ju inte första gången jag tittar in. Simon menar att man egentligen inte kan ha för många madonnafigurer hemma. Han förevisar också olika medaljer med den helige Benedict på. Han berättar att Benedict bland annat är alla exorcisters skyddshelgon och att det finns en liten exorcismbön på medaljongen han håller upp (ja, det är tufft).

Katolska bokhandeln Katolska bokhandeln

Så för den som vill ha helgonfigurer, roliga amuletter, radband i rosa plast, färgglada små kort och liknande till sitt pyssel eller inredningsprojekt bör ta en sväng förbi Lilla Therese. Personligen tycker jag att prisnivån är rimlig också. Ställer väller över av krucifix och annat roligt plock. Möjligheterna är oändliga kan man tycka. Ja, sen finns det ju även lite böcker (det är ju ändå en bokhandel) och CD´s med munkar och nunnor som sjunger.

Lilla Therese Bokhandel
Telefon 031 - 13 27 23
Sten Stureg. 1 A
41139 GÖTEBORG


Hjalte Strandén