Presentation av bloggare

Skriv ut

Marie Dämbäck, Bloggare v.44

Bloggare v.44
Marie Dämbäck
Grötö
 
Jag heter Marie Dämbäck och bor i en fantastisk idyll. Jag är Östgöte från början och har nu (mellan?)landat på Grötö i Göteborgs norra skärgård.

Som hantverkare är jag en glad amatör. Hoppar på allt som verkar kul. Många kvällskurser har det blivit och en del pengar har investerats i allt från lera till oljefärger, garn och stickmaskiner. Allt detta har så småningom åkt in i garderoben. Nu gäller (nästan) bara fibrer, sländor och mina två spinnrockar.


Jag gillar att göra det jag gör tillsammans med likasinnade och är en av initiativtagarna till Stickfest i Väst.


Ibland tycker jag att det är kul att blogga och då gör jag det här: www.upprepat.wordpress.com.

Skriv ut

Eddy, Bloggare v.43

Bloggare v.43
Eddy
Göteborg
 

Eddy heter jag och är mellan varven stationerad i finstaden Göteborg där man kan beundra lastkranar, titta på älgar eller bara hänga en hel dag vid utsiktsplatsen Skansen Kronan. När jag inte är hemma åker jag på världsturné med mitt skridskobeklädda cirkussällskap och besöker såväl tropiska regnskogar som europas storstäder och sandöknar. Jag är en kreativitetsnörd med en stor ullpassion och jag stickar allt jag kan komma åt. Mina vänner brukar säga att man får passa sig för att somna i mitt sällskap. Då kanske man vaknar upp med ett par nya stickestrumpor på fötterna. Jag även spinner, syr, målar och fyndar gärna vackra ting på loppis. Men inget av mina fynd får någonsin vara ifred utan får sig genast en släng av penseln, hammaren, eller symaskinen. Häng på mitt bloggeri denna vecka så får ni veta ännu mer vettja.

http://blogg.passagen.se/eddysblogg


Skriv ut

Barbro Heikinmatti, Bloggare v.42

Bloggare v.42
Barbro Heikinmatti
Finland
 
Hej!

Jag heter Barbro Heikinmatti. Jag jobbar på att bli spinnarmästare i Stundars hantverkargille och att avlägga Certificate of Excellency in Handspinning i Online Guild. I mitt tidigare liv arbetade jag i bibliotek, och på "fritiden" i vårt företag med stickning, spinning, hundar, angorakaniner. Vi hade också får och höns. Nu njuter jag hejdlöst av att få jobba med textil dagen lång.

Min blogg: www.hillevisthreads.blogspot.com handlar mest om textil.

Skriv ut

Carolina Linné, Bloggare v.41

Bloggare v.41
Carolina Linné
Olofsfors
 
Hej,

Jag heter Carolina Linné och är främst keramiker men även florist. Mitt gästbloggande kommer att handla om ditten och datten plus en hel del keramik förstås.

Efter utbildning på Capellagården och en kandidatexamen i keramik från Camberwell College of Arts i London bor och arbetar jag i Olofsfors, Västerbotten. Vill ni se bilder på mina arbeten så har jag en hemsida www.carolinalinne.se

titta gärna in där.

Skriv ut

Sisters of Sättra, Bloggare v.40

Bloggare v.40
Sisters of Sättra
Sättra
 

Vi brukar beskriva oss som en syjunta som alla andra, men det är inte riktigt sanningen. Vi brukar också säga att "Vi framför det kvinnliga idealet med passande utstyrsel, man får vara sig själv, inklusive kroppstrumpa. Vi ger oss hän!" Det är mer sant, fast det händer att vi inte har kroppsstrumpa.

Sant är ändå att basen är Sättra, en liten by på den öländska landsbygden och att vi är kvinnor som sammanlagt har 13 barn. Kortfattat träffas vi och syr, sen fotograferar vi våra nya kollektioner som vi ställer ut i olika sammanhang. Vi är konstnärer.

Skriv ut

Juliusz W. Wilczynski, Bloggare v.39

Bloggare v.39
Juliusz W. Wilczynski
Umeå

 

Tjo!

Jag heter Juliusz och jag pysslar med teckning och måleri förutom

allmänt skapande, med saker jag hittar här och var. På fritiden

studerar jag konstvetenskap på Umeå Universitet och jobbar som

personlig assistent.

Just det, jag har en hemsida också:

www.juliusz.se

Nyfiken på nåt? Hör av dig!

Skriv ut

Hanna Karlzon, Bloggare v.38

Bloggare v.38
Hanna Karlzon
Umeå
 

Jag heter Hanna Karlzon, är en frilansande illustratör och designer boende i Umeå. Jag tecknar mestadels men varvar det med att sy väskor och annat kul i vintagetyger. När jag illustrerar gör jag det under mitt eget namn och när jag syr använder jag mig av namnet KATTCHING.

Jag säljer mina tryckta illustrationer och väskor på nätet men har en förkärlek för att medverka på lokala hantverksmarknader då det är så trevligt att träffa och prata med en massa hantverksintresserade människor!

Vill du veta mer om mig eller se mitt hantverk, titta gärna in på: www.facebook.com/hannakarlzon

Skriv ut

Johan Andersson, Bloggare v.37

Bloggare v.37
Johan Andersson
Göteborg
 

Hej. Johan är mitt namn och jag är en skåning som invandrat till härliga Göteborg. Jag är 22 år gammal och för tillfället utbildar jag mig till mentalskötare samtidigt som jag arbetar på en psyk- och demensavdelning på ett äldreboende utanför Göteborg.
Min stora passion i livet är garn i alla dess former och färger. Jag stickar allt från enkla halsdukar till avancerade oktröjor. Det händer att jag även att jag designar lite eget som jag delar med mig i min blogg.

Jag har även två katter tillsammans med min man. En Tisemauen och en Kenneth Kantarell.