Presentation av bloggare

Skriv ut

Christina Lindholm, Bloggare v.11

Bloggare v.11
Christina Lindholm
Umeå
 
Mitt intresse för handarbete tror jag funnits i mitt blod sedan jag föddes. Både mormor och farmor stickade, virkade och handarbetade mycket.

Jag var från början mest intresserad av att sy på symaskin. Det första jag gjorde var en väska, blev många väskor på den tiden.

Sedan jag flyttade från min hemstad Vanda i Finland till Umeå har pärlor och smycken varit #1. Dock är det stickande och virkande som regerat det senaste 2 åren. Även symaskinen används flitigt. Jag äger en gammal symaskin, grön Husqvarna Automatic, första med zic-zac, som jag ärvt av min farmor.

Allt jag gör publicerar jag på min blogg www.christinalindholm.se Där kan ni läsa om allt jag gjort och alla mina projekt.
Skriv ut

Annelie Richardsson, Bloggare v.10

Bloggare v.10
Annelie Richardsson
SVANESUND
 
Hantverk ligger mig varmt om hjärtat.  Började tova för 5 år sedan och har sedan dess fastnat för det. Håller kurser i tovning och tovar nu inför en utställning på Galleri Svennerholm på Orust i Sommar. Målar olja och syr en del, stickar även på min stickmaskin då och då. Gillar att blanda tekniker. Håller till på Orust. Är sambo och vi har katt. Startade websidan www.hantverkochtovat.se som är en inspirationssida för hantverk och tovningsintresserade.

Hälsningar Annelie R
Skriv ut

Gunilla Lindström, Bloggare v.9

Bloggare v.9
Gunilla Lindström
Borlänge
 

Gunilla Lindström är mitt namn med ett nyligen tillagt förnamn Hagusdotter. Varför? Jo jag vill ha något alldeles eget men som även landar i mina båda föräldrar Harry och Gulli.

När jag fick förfrågan om jag ville blogga en vecka så blev jag först lite förskräckt. Jag har aldrig bloggat någon gång tidigare och vad i mitt liv skulle vara intressant för andra? Men jag tänkte om, för det är ju alltid bra att bli en erfarenhet rikare.

Förutom en del kvällskurser i än det ena än det andra så har jag nog hållit på att pyssla ända sedan barnsben. Det är först det senaste årtiondet som jag kursat lite mer på allvar, i första hand då vad gäller textil och målning och då på Fornby Folkhögskola här i Borlänge där jag bor.

Jag kommer att skriva lite om vad jag håller på med nu och även sådant jag gjort tidigare och vad jag vet kommer i den närmaste framtiden.

En hemsida har jag också med adressen http://www.sunnano.se/ Tyvärr måste jag erkänna att jag inte uppdaterat den på över fyra år nu, men jag ska ta och skärpa mig. Där finns i alla fall en hel del om vävning.
Skriv ut

Jessica Johannesson, Bloggare v.8

Bloggare v.8
Jessica Johannesson
 
Göteborg

Stygn på stygn. Undersökande och efterforskande. Ett behov av att sortera och kategorisera. Fånga känslorna i former och material. Linda in och skydda. Bygga höljen och skydd. Tomrum. Dekonstruktion och uppbyggande. Gestalta och forma.
Jag studerar Textil konst HDK, högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Våren 2010 tog jag min kandidatexamen och nu pågår mitt första år på masterutbildningen.

Blogg: http://underminhud.blogspot.com/
Jag håller på att göra en ny hemsida, tillsvidare kan man se min gamla: www.jessicajohannesson.se

Jessica Johannesson
Konstnär
Skriv ut

Claes Blixt, Bloggare v.7

Bloggare v.7
Claes Blixt
Skene
 

Att bygga och skapa saker har alltid varit en viktig del av mitt liv. Det föds idéer, det skrivs i block, det prövas och misslyckas hela tiden. Men, saker blir det. Jag är en man, 40 plus, som arbetar som slöjdlärare i Skene, Marks kommun i Västra Götaland. Jag formligen älskar att beblanda mig med ungdomar och se hur saker och ting växer fram ur fingrarna. Jag kan inte hejda mig själv utan passar alltid på att bygga mina egna saker och därigenom inspirera eleverna till att göra dom mest halsbrytande alster. Ju konstigare dess bättre.


Blogglänk:
http://mrblixt.blogspot.com/

Mvh
Claes Blixt
Skriv ut

Snöfrid Caldeborg, Bloggare v.6

Bloggare v.6
Snöfrid Caldeborg
Umeå
 

Snöfrid Caldeborg heter jag och är en 22-åring bosatt i Umeå.

Jag har tidigare bland annat gått på Umeå Konstskola, relativt nyss avslutat en grundutbildning till svetsare och är sedan en tid tillbaka medlem i gjuteriföreningen Stöpet.

För någon vecka sedan hade jag min första separatutställning ”ROV”, och min bloggvecka kommer nog handla lite om efterdyningarna av den. Men även om några små gjutprojekt jag håller på att dra igång, lite om de tankar som rör sig i mitt huvud och förmodligen relativt mycket om det material jag just nu håller på att lära mig att hantera – brons.
Skriv ut

Emma Frost, Bloggare v.5

Bloggare v.5
Emma Frost
Uppsala
 

Uppväxt i Dalarna fick jag en fiol i handen tidigt, i samma veva började jag sy småsaker. Sedan dess har jag pluggat folkmusik lite här och var, sömnad på Sätergläntan och läser för tillfället bland annat textilvetenskap. Härom året slog att mina föräldrar infiltrerat mig sedan barnsben. Nu står jag i folkmusik- och hantverksträsken, med farmor som idol, och måste säga att jag trivs med det.

www.emmafrost.se
Skriv ut

Ruben Persson, Bloggare v.4

Bloggare v.4
Ruben Persson
Järna
 
Mitt slöjdande fick sitt avstamp på Capellagården för snart tjugo år sedan då jag gick trädgårdslinjen där och fick hänga lite med möbelsnickarna. Sedan dess har jag utövat den i en massa olika sammanhang men alltid tänkt på det i andra ord. Som KONSTEN när jag senare gick på folkhögskola och drömde om, och högg, skulptur. Som KUNSKAPEN i kortare perioder när jag hållit kurser och undervisat i träsnideri och skulptur. Som HANTVERKET när jag ingick i det nyligen insomnade kollektivet  Hantverksbyn som höll öppna workshops och samlade en massa människor för gemenskap och skapande.

De sista åren har jag mest tänkt och gjort trädgård i form av terapiträdgårdar tillsammans med människor från ett LSS-gruppboende, men där har ju trähantverket blivit en helt integrerad del av verksamheten, både vid anläggandet, och som ett suveränt komplement till odlingen under vinterhalvåret. När jag blev tillfrågad om att blogga om mitt slöjdande här på Kravallslöjdsidan blev jag först helt ställd och förstod inte alls vadmed jag skulle kunna bidra men efter att ha tänkt ett tag så kan man ju faktiskt kalla en massa av det jag gör för slöjd, kanske med begreppet aningen vidgat, och åtminstone för mig själv blir det ett intressant perspektiv på det jag håller på med.