Presentation av bloggare

Skriv ut

Anja Thelander, Bloggare v.36

Bloggare v.36
Anja Thelander
Umeå
 

Jag är en tjej på 29 år som nördat in mig på glasfusing. Våren 2008 gick jag en kurs på Umeåuniversitet som heter glas, design och skulptur. Det var en praktiskkurs där man fick jobba med olika glastekniker såsom gjutning, blyinfattning, blästring, blåsning och fusing. Jag fastnade snabbt för fusingen och har sedan dess fortsatt med det.
Intresset för färg och form har nog alltid funnits i mitt liv. Som utbildad konstvetare jobbar jag i en Happy Homes butik med att hjälpa kunder färgsätta sina hem, ett väldigt omväxlande och intressant jobb. När inte plikten kallar försöker jag hinna med att träffa mina fina vänner, träna med mina hundar och umgås med min sambo. Tycker även om att baka, och framförallt, äta det jag bakat  =)

Ni är välkommen till min sida, www.anjathelander.com
Skriv ut

Jennie McMillen, Bloggare v.35

Bloggare v.35
Jennie McMillen
Uppsala
 

Jag Jennie A McMillen syr bilder och bygger upp miljöer som hör till bildernas sammanhang utifrån olika bestämda regler som jag kommer fram till. Jag tänker skriva från min arbetsplats i Uppsala där jag kommer att arbeta med den sista zeppelinaren, markområden, grenar till träd och ett ständigt pågående värmeverk med dess olika delar.

Förra våren tog jag min masterexamen på HDK i Göteborg i Texilkonst, jag gick innan det på Gotlands Konstskola, på Sätergläntan och jag läste Religionsvetenskap, Idéhistoria och Latin i Uppsala och i Umeå.


http://www.jenniemcmillen.com
Skriv ut

Thomas Snell, Bloggare v.34

Bloggare v.34
Thomas Snell
.
 


Hej jag heter Thomas och är en 30 årig hobbyslöjdare som gillar patina.
Underhållsfritt gör mig allergisk. Tänk fem generationer frammåt när du tillverkar, köper, eller är på väg att slänga något. Jag ska under veckan dela med mig av: knivslipning, skärbrädesslipning och lite garndjur.
Skriv ut

Stefan Andersson, Bloggare v.33

Bloggare v.33
Stefan Andersson
Örebro
 
Jag heter Stefan, är 24 år gammal och har under de senaste fem åren bott i Örebro, Linköping, Göteborg och Umeå och är nu tillbaka i Örebro. Jag har helt enkelt flyttat dit jag av olika anledningar velat bo, utan särskilt mycket framförhållning och utan särskilt mycket livsplan. Jag är ett klassiskt slöjdlärarbarn och ett klassiskt waldorfbarn, tror jag. Jag har i alla fall växt upp med slöjdlärarföräldrar och waldorflärarföräldrar och gud vad man blir lik sina föräldrar när man blir äldre, åtminstone jag.
Skriv ut

Maria Öqvist Öhman, Bloggare v.32

Bloggare v.32
JAG BLOMMAR
Maria Öqvist Öhman
Piteå


 
JAG BLOMMAR är Maria Öqvist Öhman- konsthantverkare och slöjdare från Norrbotten. Jag valde namnet JAG BLOMMAR för att det är precis det jag gör när jag får arbeta med mitt skapande. Känna glädjen och lyckan när idéerna får ta tid och plats och när de får komma ut ur mitt hjärta och huvud.

Jag arbetar i många olika material och tekniker. Återbruk är en stor del av skapandet. Jag älskar att hitta nya användningsområden för material som slängts och ratats och att genom min omvandling ge sakerna och materialet ett nytt värde.

Mitt företag heter JAG BLOMMAR Konst & Hantverk och det hittar ni här: http://www.jagblommar.se
Jag bloggar vanligtvis på JAG BLOMMAR blogg: http://jagblommar.blogspot.com
Skriv ut

Carina Karlsson, Bloggare v.31

Bloggare v.31
Carina Karlsson
Karlskrona
 
Carina Karlsson textilkonstnär.

Glädjen, lekfullheten och den runda formen har en central plats i mina verk. Hantverket tillsammans med det konstnärliga skapandet är viktigt, att föremålet är tillverkat med omsorg och tanke. I mitt konstnärskap vill jag gestalta livet i vardagen, gärna med en humoristisk underton.

Jag är utbildad vid HDK Steneby, Göteborgs universitet med en kandidatexamen inom Kläder – formgivning. Jag har också studerat vid Capellagården på Öland och textil på Blekinge läns folkhögskola.
Min ateljé finns i Karlskrona men säljer och har utställningar landet runt. Jag undervisar också på Blekinge läns folkhögskola textillinje samt administrerar Galleri Wachtmeister i Karlskrona.

När jag inte bloggar här kan ni följa min egna blogg virkacarina.blogspot.com
Skriv ut

Hillevi Wadensten, Bloggare v.30

Bloggare v.30
Hillevi Wadensten
Umeå
 
Kreativitet.. vilket fint ord det är! Idag är det något av ett modeord och dessa kan lätt bli utslitna. Men jag hoppas att ordet kreativitet får behålla sin kraft, sitt framåtblickande och sin inspiration.  
Den personliga kreativiteten är något som följer med hela livet. Den är förknippad med nyfikenhet och energi. Denna vecka ska bloggläsaren få några exempel på hur kreativiteten yttrar sig i mitt liv. För mig handlar det både om tanken och handens arbete, jag har inte kunnat eller velat skilja dem åt.

Hälsar
Hilleviebba Wadensten
Tvåbarnsmor, hund- och husägare samt etnolog mm vid Västerbottens museum. Och jag älskar att skapa med min tanke och mina händer för andra människor!

Foto: G Burén
Skriv ut

Björn Kron, Bloggare v.29

Bloggare v.29
Björn Kron
Umeå
 


Jag är Björn. Mitt stora intresse här i livet är att komma på grejer, bygga grejer och laga grejer. Jag bor just nu i Umeå och jobbar som stugvärd på friluftsmuseet Gammlia, och till hösten börjar plugget i gen på nån av Universitetets humanistiska utbildningar; vilken det blir är ännu oklart. Mitt favoritmaterial är läder (helst 4 mm bred laskrem och 1,5 mm nötframdel), men jag är även en hejare på virkning och att bygga saker av skrot.