Tankar

Skriv ut

Att ärva garn

Garnsamling002 Jag har ärvt en garnsamling. Och då menar jag inte ”ärvt” som i: Någon har haft storstädning i syateljén och bestämt sig för att ”Garnernas Gulag” ligger i mitt hem. För sånt händer också då och då.

Skriv ut

Vem blir årets färgstarkaste kvinna?

Vem blir årets färgstarkaste kvinna? Bild från Gudrun Sjöd'en Klädföretaget Gudrun Sjödén utser varje år den mest färgstarka kvinnan och i år är temat för de nominerade hantverk.


De nominerade i år är:
Skriv ut

Om kreativitet och inspiration

 

All pigs must die av Erik Torstensson Livet handlar främst om att öppna dörrar, för sig själv och för andra. Som slöjdare har vi verkligen resurser att göra just det och för oss som håller kurser och workshops är möjligheterna verkligen storslagna. Något som förvånat mig genom åren är hur många människor som blivit avskräckta från att slöjda redan under slöjdlektionerna i grundskolan. Detsamma tror jag kan sägas om synen på bildlektionerna. Å ena sidan har jag förståelse för att det i nuläget existerar skolplaner och krav på verifierbara kunskaper. MEN viljan att få människor att ”göra rätt” får aldrig bli starkare än viljan att få människor att göra nåt över huvud taget, att väcka nyfikenhet och lust.

 

Skriv ut

Mjukslöjd med hårda material

jarnspanskruvar ”Sticka med ståltråd, men det går väl inte?” Jo, det går, med viss hjälp av en del fula ord och en ordentlig portion tålamod så går det att sticka med ståltråd och till och med peta in en och annan pärla här och där.

Skriv ut

Återbruksmissbruket ökar!

kapsyl Varför är det just slöjdare som ska återbruka?

I dag lever i en ekotrend. Att fler har börjat förstå allvaret i moder naturs bräcklighet och det har lett till ett allt större intresse för att återvinna jordens resurser.

Skriv ut

Sagan om Kravallslöjd

prinsesstarta 19 april 2009 fyller Kravallslöjd 2 år. Det har varit 2 år av slöjdsveda, slöjdvärk och slöjdverksamhet. Hur blev det så här? Hur blev idén om en hantverksportal verklighet?

Det här är sagan om Kravallslöjd: