Presentation av bloggare

Skriv ut

Hjärtekatten, Bloggare v.33

Bloggare v.33
Hjärtekatten
Therese Sharp
 

Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på sjukhus. När sådant händer blir man lätt rädd och kan behöva någonting att hålla fast vid. Någonting konkret, mjukt och tröstande. Någonting som Hjärtekatten, en handvirkad katt som på ett pedagogiskt sätt skildrar hjärtfelet samtidigt som den är en tröstande kamrat.

Vi vill att varje hjärtebarn ska få en egen Hjärtekatt, därför samlar vi ihop och skänker katter till barnhjärtavdelningarna vid DSBUS i Göteborg och SU i Lund. Var med du med!

Se: hjartekatten.blogspot.se

Skriv ut

Sara Degerfält, Bloggare v.31

Bloggare v.31
Sara Degerfält
Slöjdlustar
 

Slöjdlustar är en ideell förening som jobbar med att promota ung slöjd. Förra året gjorde vi en sjukt uppskattad väggkalender på temat Slöjdlustar, där det sensuella i slöjden stod i fokus. Kalendern med tillhörande släppfest och utställning blev minst sagt en succé så inför i år funderade vi länge på vad vi skulle kunna hitta på.

Tillslut kom vi fram till det, SLÖJDSYNDER! Vad är förbjudet inom slöjd? Vad är det man INTE får göra? Och så gör vi det!

Den här veckans bloggeri kommer att handla om just detta. Den slöjdiga synden och kalenderprojektet. Häng med!
MVH Sara

Se: Slöjdsynderkalendern 2014

Skriv ut

Tor Anjar, Bloggare v.30

Bloggare v.30
Tor Anjar
Borås
 
Jag arbetar denna sommar som värd och slöjdpedagog för slöjdverkstaden på Borås Museum. Här försöker jag frälsa alla och envar till nöjet att spräcka, tälja, hyvla och på andra vis bearbeta trä. Dagarna fylls med slevar, smörknivar, huggkubbar, krympaskar och annan småslöjd. Men vanligvis är mitt trähantverk i något större skala nämligen med husbygge.
Sedan 2009 haft jag drivit en egen företagsverksamhet där jag gjort uppdrag med byggnadsvårdsfokus. Mina huvudsakliga uppdrag är byggnadssnickeri, fönsterrenoveringar och inredningssnickeri. Jag är utbildad på Dacapo hantverksskola till bygghanverkare och byggt på med kurser och utbildningar inom byggnadsvård, arkitekturhistoria och träslöjd. 
Skriv ut

Broderi Bates och Blixt, Bloggare v.29

Bloggare v.29
Broderi Bates och Blixt
Pian Bates &
Kristina Blixt

Pian Bates träffade Kristina Blixt för 20 år sedan när Täcklebo Broderiakademi startade. Vi arbetar för att lyfta fram det fria broderiet genom utställningar, workshops och kurser, har startat lokalgrupper inom Broderiakademin, varit projektledare för större broderiarbeten och författat inspirationsboken - Broderi för Lust och Välbehag.

Vi är båda konstutbildade på Opus School of Textile Arts i London, inriktning ”Creative Embroidery”, en utbildning som delvis studeras på distans. Broderi på distans är en utmärkt studieform. År 2000 startade vi Broderi Bates och Blixt, en broderikurs på distans för dig som är intresserad av fritt broderi som konstform.

Se www.batesoblixt.se

Skriv ut

Sandra Karlsson, Bloggare v.28

Bloggare v.28
Sandra Karlsson
Göteborg
 
Sandra heter jag!
Driver bloggen www.skrotochskrapimitthjarta.se sedan 3 år tillbaka. Skrot & skräp.. det är sånt jag gillar! Sånt folk har slängt, lämnat eller sålt. Sånt tar jag tillvara på och tillverkar nåt nytt av. Lever och lär efter orden; Reduce, reuse, recycle.
Älskar second hand och loppisar och har en dröm att öppna en egen barn-second hand i framtiden! Jag dumpstrar även min mat.. dvs tar maten affärerna slänger i containrar.
Välkommen att följa med mig en helt vanlig vecka i vackra Göteborg, bort från onödig konsumtion och slit & släng. 
Skriv ut

Lillemor Elfgren, Bloggare v.27

Bloggare v.27
Lillemor Elfgren
Vännäsby
 
Mitt namn är Lillemor Elfgren och jag kan titulera mig såväl slöjdare som garnfabrikant. Jag ägnar mig åt textilt skapande där färg är en viktigt drivkraft, i stickning, vävning spinning och handfärgning. Sådant ni under en vecka ska få se glimtar av. Titta gärna även in på min vanliga blogg: www.rosenvanten.blogspot.com 
Skriv ut

Unga Bygger Grönt, Bloggare v.26

Bloggare v.26
Unga Bygger Grönt
Annika Lykta
 

Emma Hellström

Den här veckan kommer vi, Annika Lykta och Emma Hellström, blogga från ett hantverksläger för ungdomar på Perrongen i Katrineholm. Annika jobbar med ett integrationsprojekt för ungdomar i Katrineholm och Emma jobbar med ungdomsprojektet Unga Bygger Grönt vid Sörmlands museum.

Aktiviteterna börjad för två veckor sedan med en kvällsworkshop då vi flätade en kompost. Förra veckan murade vi en grund till växthuset och nu har vi börjat bygga trästommen. Under veckan kommer vi lägga upp bilder och skriva om vad som händer under bygget!


Läs mer om:
Unga bygger grönt-Klimatsmart slöjd och hantverk

 
Skriv ut

Mia Falk, Bloggare v.25

Bloggare v.25
Mia Falk
Umeå
 


Jag heter då Mia Falk och fyller 30 år den 19 juni. Under gymnasiet i Umeå gick jag Konst och form, och pluggade sen Textilestetisk sömnad på folkhögskola i Forsa utanför Hudiksvall. Och efter det har jag jobbat som lokalvårdare, och sytt och varit kreativ på min fritid. Bor i hus med min man, sen ett år tillbaka på Backen/Umedalen. Är väldigt intresserad av äldre byggnader och historiska kläder. Både min klädstil och musikstil är en mix av goth, synth och metal.  

http://rosenfalk.blogg.se/