Presentation av bloggare

Skriv ut

Tant Kofta, Bloggare v.45-46

tantkoftaJag heter Lotta Blom eller Tant Kofta som är mitt namn i textilasammanhang. Jag är en fixare och mitt måtto är ”Så kan man göra, men det finns många andra sätt som också är bra”. För pekpinnar och måsten är inget för mig, lydnad är mitt värsta ord. Om något inte blir helt lyckat kan man göra om och säga OJ DÅ och så går det mycket bättre nästa gång. Jag är utbildad på Textilinstitutet i Borås och har efter det arbetat i skolan och förskolans värld i många år, först som fritidspedagog och de sista 12 åren som rektor och förskolechef, där jag bland annat varit ledare för kulturprofilerad förskoleverksamhet. Vid årsskiftet sa jag upp mig och blev Tant Kofta på heltid, se:http://tantkofta.blogspot.se

Skriv ut

Märta Hedvall, Bloggare v.44

fotomärtaDen här veckan ska du få följa med till min keramikverkstad i Brån, Vännäsby. Du kommer att få se verkstaden, vilka projekt jag har på gång och förhoppningsvis hinner jag skriva om och visa när jag blandar glasyrer. Jag har arbetat med keramik i tre år och har äntligen kunnat sätta upp en egen verkstad. Det är både spännande, fantastiskt roligt och lite läskigt på samma gång. När jag inte sitter med händerna i leran jobbar jag extra på Västerbottens museum och skriver ibland en och annan kulturartikel. Välkommen till min bloggvecka!

Följ mig även på: martapysslar.blogspot.se

Skriv ut

Hjälpstickan, Bloggare v.43

ulrica loebVintern 2007 efterlyste olika hjälporganisationer i Stockholm värmande kläder för de hemlösa. Alla som rensade garderoberna skänkte sommarkläder. Jag heter Ulrica Loeb, denna vecka bloggar jag för Hjälpstickan som är mitt initiativ för att hjälpa behövande. Hjälpstickan är idag en ideell förening och drivs av eldsjälar från Boden i norr till Malmö i söder. Själv bor jag i Stockholm med man och två barn, jobbar heltid, stickar, tränar när andan faller på och trivs med livet. Energi får jag av engagerade personer, initiativrika, roliga och kreativa. Det är många järn i elden men det gör också livet roligare.
Hjälpstickan finns på: www.hjalpstickan.se
och jag stick-bloggar mellan varven på www.fantastick.se

Skriv ut

Elsa Olsson, Bloggare v.42

elsaJag heter Elsa Olsson och är en textilkonstnär bosatt i Stockholm. Jag är utbildad på Handarbetets vänner och tog min examen därifrån i våras. Mycket av min inspiration kommer ifrån olika kulturella och religiösa begravningsseder och filosofiska tankegångar kring döden och eventuellt efterlivet.

Just ju jobbar jag mycket med siluetter och minimala korsstygn.

En del av mina alster finns att köpa i min: Etsy-shop
För mer bilder, besök gärna min portfolio: HÄR

Skriv ut

Lopplisa, Bloggare v.41

lopplisa
Jag heter Pia och är en passionerad fritidsmångpysslare. Jag gillar att arbeta i olika material, såsom till exempel metall, papper, garn. Återbruk är också något som står mig nära, det är ju gratismaterial så att säga och knappast svårt att samla på sig. Dessutom är det en sport att försöka göra något brukligt och lite fint av rent skräp! Loppisar är ett annat intresse jag har, men där letar jag hellre efter prylar som skriker ”Gör om mig! Gör om mig!”, än saker som står färdiga att ta i bruk på en gång.
I vanliga fall finner du mig här: lopplisa.wordpress.com

Skriv ut

Marie Fagerlind, Bloggare v.40

Marie Fagerlind Jag jobbar sedan ett år tillbaka på Nämnden för hemslöjdsfrågor som rikskonsulent i hemslöjd för barn och unga. Nfh är en av Sveriges minsta statliga myndigheter, vi sorterar under Kulturdepartementet och jobbar med att främja hemslöjd. Som rikskonsulent träffar jag slöjdintresserade runt om i hela landet, barn och unga som vill slöjda, yrkesverksamma slöjdare, och myndigheter som är intresserade av slöjdens möjligheter.

Jag själv har en bakgrund som slöjdlärare och tycker att man genom slöjden alltid har fantastiska möjligheter att entusiasmera och stimulera till gott lärande. Personligen är jag speciellt intresserad av textila material och tekniker men alltidig sugen på att lära mig nytt, gärna långsamma och pilliga tekniker i hårda material.
Läs mer om Nämnden för hemslöjdsfrågor

Skriv ut

Sandra Talving, Bloggare v.35

Bloggare v.35
Sandra Talving
Sandrymeow
Göteborg
Mitt namn är Sandra Talving och jag har under namnet Sandrymeow tagit dagissysselsättningen pärlplattor till nya nivåer. Jag designar bl.a. smycken och pixelplantor med motiv främst utifrån tv-spel men även egen design. Just nu är jag bosatt i Göteborg, där jag ofta utrycker min nördighet i olika sammanhang. Under denna vecka kommer ni få höra allt från början tills idag.
Hemsida: sandrymeow.se 
Skriv ut

Gustav Bergström, Bloggare v.34

Bloggare v.34
Gustav Bergström
Rävjägarn
 

Jag heter Gustav Bergström, är i grunden civilingenjör, men har arbetat med mycket annat genom åren, bland annat startat och drivit kafé. Har numera bloggen Rävjägarn där jag skriver om arkitektur, byggnadsvård, litteratur, och annat kulturrelaterat. medverkar också som skribent i Axess och Gård och torp.

Denna sommar har jag tillbringat i Norrbotten där jag äger en större gård. På ägorna finns 5 lador och ett gammalt kyrkstall. Dessa hade börjat förfalla och mitt jobb har bestått i att lyfta dem, byta stockar och laga eller ersätta trasiga eller saknade detaljer. Om detta och annat kommer jag att berätta under denna/följande vecka.
/Gustav

Se: http://www.ravjagarn.se