Skriv ut

Släcker DU? I Will If You Will

eart1Earth Hour äger i år rum lördagen den 23 mars klockan 20.30–21.30 (lokal tid).
Earth Hour är en världsomspännande klimatmanifestation som i år går med parollen
”I Will If You Will” som handlar om att skapa gröna och klimatsmarta vanor även efter timmen. Har du då svårt för att komma på något att göra under denna timme så har vi ett bra tips. Tänd ljus, samla ihop dina vänner och gör som vi; Slöjda unpluged!

 


lampvaxt

Förra året släckte 55% av svenskarna som en symbolhandling för att visa beslutsfattarna att vi vill se kraftfulla beslut om klimatet. Earth Hour handlar om mer än att släcka ljuset en timme. Det handlar om att försöka leva lite grönare i vardagen. Utmana vänner, politiker och andra att göra något bra för planeten
– I Will, If You Will
Utmana HÄR

 
Minst 152 länder och tusentals städer runt om i världens gör sig nu redo att släcka under Earth Hour. I Sverige deltar 211 av landets 290 kommuner. Ikonbyggnader runt om i landet kommer att symboliskt släcka, däribland Stockholms slott, Globen, Umeå Stadshus, Varbergs fästning, Borgholms slott, Gustaf Adolfs torg i Malmö, Stora torget i Karlstad och Avenyn i Göteborg.I världen släcks bland annat Operahuset i Sydney, Olympiastadion i Peking, Pearl Tower i Shanghai, Royal Palace, Bangkok, Gateway of India, Mumbai, Indien, Burj Khalifa i Dubai, Tivoli i Köpenhamn, Eiffeltornet, Brandenburger Tor i Berlin, Lutande tornet i Pisa, Royal Albert Hall, Houses of Parliament samt No 10 Downing Street i London, Times Square och Empire State Building i New York, Niagarafallen i Kanada, Revolutionsmonumentet i Mexiko City, Kristusstatyn i Rio de Janeiro.

Escif in pland street art

35634-EH-kalendarium_puff_WEBB

Förra året deltog 52 procent av svenska befolkningen i Earth Hour, vilket är en hög siffra internationellt. Många inspirerades till att göra mer än att släcka ljuset, som att källsortera, åka kollektivt, äta mer vegetariskt och byta till grön el.

Olika Earth Hour evenemang sker runt om i landet, hitta ditt närmaste HÄR


Läs mer om Earth Hour: Länk
Skrivet av:
Veronica Olofsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Veronica Olofsson