Skriv ut

Prinsesstestet från P3 Kultur - gör det själv

kitet


Kravallslöjd inbjöds till P3 Kultur för att göra ny och bättre - men helt inofficiell - merchandise till prinsessbröllopet. Resultatet blev ett Prinsesstest. Lyssna på programmet direkt här och läs om hur du gör ditt eget test.Prinsesstest på i shopen på slottet Prinsesstest på slottets shop Prinsesstest på slottets shop
Nu behöver en inte åka till vårdcentralen och ta blodprov för att veta om en är blåblodig. Det räcker att bygga Kravallslöjds gör-det-själv-själv-test och sedan verkställa testet.


Du behöver:
Tyg
En ärta
Nål
Tråd
Diverse pynt som går att sy eller limma fast på tyget, exempelvis pärlor och presentsnören.

Klipp ut två lika stora hjärtan av tyget. Pynta på valfritt sätt, exempelvis kan en bild på prinsessan eller ens tilltänkta vara fint att sy på. Lägg ärtan mellan tygbitarna och sy ihop. Om du har tänkt dig att ge bort testet så kan du göra en ask och med korsstygn skriva innehållet.

Dessa bitar behör du för att sy ett eget hjärta Sömnad av hjärta Färdigt prinsesstest

När din tilltänkte är ute och handlar så smyger du in i sängkammaren och syr fast hjärtat under lakanet i sängen och väntar sedan tills nästa morgon. Om personen i fråga har ont i ryggen så är det en prinsessa/prins.

För oss icke-blåblodiga kan det ju ändå vara fint att hitta ett hjärta fastsytt under vårt lakan när vi ska tvätta det. Så gör gärna detta test även om du tror att resultatet kommer bli negativt (om nu svag rygg är något negativt), och gläd en medmänniska.Prinsessa vid slottet


Klicka för att lyssna på programmet (klicka på lyssna direkt uppe till vänster): HÄR


Programmet sändes tisdag 15 juni 2010 kl 10:02 i SR P3 Kultur.Mia Lindgren