Skriv ut

Kollektiv inspiration – gå på mässa i höst

IMG_6274Som slöjdare är man ofta inte bortskämd med en bra tillgång som säljer material och verktyg, och speciellt inte någon butik som finns lokalt. Det har blivit lättare numera när det finns så många webbutiker i Sverige och hela världen som det enkelt går att beställa ifrån, men det är ju trots inte alls detsamma som att få se och känna på materialen i verkligheten.
 

Det är en av flera anledningar till varför jag och så många med mig är förtjusta att gå på specialmässor. Inte vara för att hitta och handla material, utan även att låta sig kollektivt inspireras av andras arbeten och idéer.
Här är ett urplock av de mässor som finns i höst och som är väl värda ett besök för oss textilintresserade:  

 

Vävmässan 15-17 september, Åhaga, Borås. Vävmässan anordnas var tredje år av svenska Vävrådet och är den i särklass största (och enda?) mässa i Sverige som fokuserar på vävning. Men förutom vävning så hittar du material och inspiration till textilt arbete överhuvudtaget. I anslutning till mässan finns även möjlighet att lyssna på många intressanta föreläsningar, det ordnas speciella utställningar på textilmuseet i Borås och andra spännande aktiviteter.
Mer info klicka HÄR  

Fiberfestivalen 1-2 oktober, Musikens Hus, Vännäsby. En mässa som precis som namnet anger fokuserar på de textila fibrerna. Som råvara för spinning eller tovning eller i form av garner. Det finns även gott om redskap för både spinning, tovning och stickning till försäljning. I anslutning till mässan finns det även föreläsningar och workshops.
Mer info klicka HÄR

Syfestivalen 4-6 november, Stockholmsmässan, Älvsjö. Sveriges absolut största mässa, och originalet. Allt mellan himmel och jord när det gäller textilt arbete men också mycket annat som exempelvis pärlor.
Mer info klicka HÄR

Det var några exempel på mässhösten, men kanske har du några egna tips?
Glöm inte att lägga in dem i Kravallslöjds kalendarium.


Lillemor Elfgren