Skriv ut

Klädabonnemang

Klädabonnemang

Orkan Lia
Att få ett nytt klädesplagg hem i brevlådan varje månad, unikt och måttsytt för varje kund, i ekologiskt-, vintage-, eller nyproducerat tyg och dessutom till ett mycket bra pris. Detta ingår i konceptet klädabonnemang som Karolina Svensson från Linköping driver i sitt företag Orkan Lia.


Karolina startade företaget med ateljé i lägenheten 2006 efter att ha gått en designutbildning i Skåne. Efter någon månad kom hon på idén med klädabonnemang. 2007 startade hon den första egna butiken och nu 2,5 år senare letar hon efter en större lokal för att kunna utvecklas.

Idag har Orkan Lia runt 60 kunder och antalet ökar varje vecka. Den största målgruppen är tjejer 20-35 år men åldersspannet sträcker sig mellan 2-50 år. Kunderna är de som gillar återbruksidén av gamla tyger eller de som har svårt att hitta kläder som passar i butik, studenter till jurister.
Orkan Lia
Orkan Lia
Orkan Lia är ensam om sitt abonnemangskoncept och reaktionerna är odelat positiva. Kunderna unnar sig uppsydda unika kläder till bra priser. Karolina berättar även kunderna blir glada av vintagetygerna från 50- och 60-talet då de väcker nostalgiska känslor.

Just nu består klädabonnemanget av ca 75 % av Orkan Lias produktion. Den andra delen syr hon kläder som säljs i den egna butiken eller hos återförsäljare.

Läs mer om Orkan Lia Länk

Mia Lindgren