Skriv ut

Alla får limma

Alla får limmaHur du klipper och klistrar dig till en vårkärlek.

När vårkänslorna även detta år börjat göra sig påminda vill man ju hitta någon att kanalisera dem på. Och även om vädret är varmt och skönt kan det ju vara mysigt att sitta inne och pyssla sig till kärlek istället för att riskera att få ett Nej! rakt i ansiktet. Kravallslöjd rekommenderar att skicka ett hemmagjort vykort.

Har du glömt hur man skriver ett kort för hand? Följ då bara receptet nedan

 

 

 


Material, foto Emil Nordlander1. Plocka fram sax, gummiklister, penna, styvt papper, tidskrifter och böcker.

 

 

 

 

 

 

Välj tema2. Bestäm vem som ska få ditt kort och vad du vill förmedla med det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klipp ut fina bilder3. Klipp ut lämpliga bilder och citat från tidskrifter eller böcker som du ändå aldrig läser. Året med Kungafamiljen som du hittar på second hand-butiker är alltid ett säkert kort.

 

 

 

 

 

 

 

 

Välj bild4.  Välj en bakgrundsbild som passar med ditt valda tema. Limma på kungen, eller någon annan snygging och låt gärna honom eller henne förmedla ett passande citat.

 

 

 

 


Skriv5. Skriv ett meddelande på baksidan med din vackraste handstil. Underteckna med ditt namn eller var hemlighetsfull och låt personen i fråga själv få lista ut vem kortet kommer ifrån själv.

 

 

 

 

 

 

 


Leta upp adressen6. Skriv adressen. Vill du skicka till en person som du inte har fått adressen till (exempelvis ett krogragg) kan det krävas lite detektivarbete. Har du namn eller telefonnummer? Då är det oftast enkelt att söka på eniro.se. Har du förnamn och stad alternativt födelseår är birthday.se att rekommendera.

 

 

 


Posta7. Tveka inte, sätt på frimärke och posta direkt!

 

 

 

 

 

 

 

 


Vänta...8. Rulla tummarna och vänta på positiv respons

 

 

 

 

 

 

 


 

Denna aktivitet kan med fördel göras i grupp och receptet är också möjlig att följa om du har en vän som fyller år eller gjort något annat värt att uppmärksamma.

Skrivet av Mia Lindgren och Emil Nordlander
Foto av Emil Nordlander