Skriv ut

13 sätt att bearbeta en scooterstöld

s Våren 2003 vann jag i en slogantävling för havregrynsgröt en så kallad EU-moped. Under sommaren bröt sig någon in i garaget och stal den. Jag blev mycket arg och upprörd men använde försäkringspengarna till att köpa en begagnad Vespa. Nästan på dagen ett år senare blev så även den stulen. Min ilska visste nu inga gränser och Vespatjuven var i mina ögon fredlös. Jag insåg att det var dags att plocka fram pärlplattorna.

Charlotte Hagström, 2005Bilderna på plattorna är klickbara för full storlek, du kan bläddra mellan de olika bilderna med piltangenterna.

01-Dodsstortning 1. Jag log lyckligt då Vespatjuven dödstörtade från klippan som färgats blodröd i solnedgången.
02-Focault 2. En tilltalande behandling av Vespatjuven fann jag i inledningen till Foucaults ”Övervakning och straff”.
03-Desert 3. ”Oasen ligger däråt” sa jag och pekade åt fel håll när jag lurat ut Vespatjuven i öknen.
04-Fyrverkeri 4. Fastbunden vid en låda fyrverkeripjäser lämnade jag Vespatjuven i det nu tomma garaget, tände på och gick därifrån med ett elakt leende.
05-Fangelse 5. Från sin dystra cell hade Vespatjuven en mördande tråkig utsikt och skulle så ha de kommande 12 åren. Tanken på det värmde mig.
06-Liemannen 6. ”Ingen undkommer mig och Vespatjuvar förpassar jag med glädje till ett varmare ställe” sa den svartklädde figuren med lien.
07-Garage 7. Ertappas tjuven vid inbrott och bliver slagen till döds, så vilar ingen blodskuld på dråparen. 2 Mos.22:2.
08-evil_men 8. Jag skall utgjuta min vrede över dig, jag skall mot dig blåsa upp min förgrymmelses eld; och jag skall giva dig till pris åt vilda människor, åt män som äro mästare i att fördärva. Hes.21:31.
09-Isblock 9. När jag efter tre dagar öppnade frysboxen konstaterade jag nöjt att Vespatjuven aldrig mer skulle stjäla någon Vespa. Inget annat heller för den delen.
10-Spielberg 10. Om jag varit Steven Spielberg hade jag låtit Vespatjuven bli uppäten av ett rymdmonster.
11-SanktGoran 11. Vespatjuven kunde stå där och hoppas – Sankt Göran skulle ändå aldrig komma och rädda honom från draken.
12-Djavlar 12. Livet efter detta hade inget annat än eviga plågor att erbjuda Vespatjuven.
13-Skidakare 13. Jag gladde mig åt snöstormen som plötsligt svepte in över fjället eftersom jag visst att Vespatjuven saknade både karta och kompass.

Av Charlotte Hagström, 2005