Skriv ut

Trampolin

Sommarbutiken Trampolin

trampolinalla.jpgAllt handlar om tillfälligheter och att ta tillfället i akt när det kommer.
Patricia Trambevski, Gabrielle Bräuner och Louice Videlyck, alla tre designers öppnade sommarbutiken Trampolin i det gamla huset längst upp på Torggatan i Varberg.

<-- Från vänster:Gabrielle Bräuner, Patricia Trambevski och Louice Videlyck.

Louice Videlyck fick en förfrågan av en gammal bekant, om hon inte kunde göra något kul i det gamla huset längst upp på torggatan och hon får reda på att huset ska rivas efter sommaren. Efter att Louice tittat på lokalen eller rättare sagt huset med den helt underbara glasveranda och kommer ut på gatan, cyklar Patricia Trambevski förbi och stannar nyfiket och frågar vad de gjorde där. Så började projektet med att öppna sommarbutiken Trampolin.

Tanken på att öppna en butik väcktes ganska snabbt och de hade bara en vecka på sig att bestämma om de vill göra något eller inte. Patricia kände till Gabrielle Bräuner, som tidigare haft butik i Varberg och trion blev komplett. Tidigare ”visste de om varandra” men kände inte varandra personligen. Att de inte kände varandra ser de som en fördel och de tror att det kanske var det som gjorde att allt blev av.
–Man har en annan respekt och distans till varandra då, tycker alla tre.

Det blev ett snabbt och hårt förberedelsearbete, Gabrielle glömde till och med i alla entusiasm att berätta om projektet för sin man. Med lite färg snyggade de till glasverandan och de två små rummen innanför. I förberedelserna lade de också mycket tid på att planera och göra ett bra system för papper för att få så lite pappersarbete som möjligt senare.

Projektet med Trampolin är något de gör utöver sina arbeten som designers inom olika områden och i butiken säljer de bland annat damkläder, barnkläder, tyger, keramik och målningar. Trampolin är därför öppen tre dagar i veckan, torgdagarna (onsdag och lördag) och strögetdagarna (torsdagar). Alla tre tycker att arbetet med trampolin har varit jättekul även om det inneburit hårt arbete. De har fått mycket bra respons från lokalbefolkningen med kommentarer som:

- En sån här butik är önskad.
- Vad kul att ni vågar.

Besökarna i butiken är både gamla som unga.


Själva tycker Louice, Gabrielle och Patricia att det är roligt att visa upp vad som görs av unga lokalt i konst och design väg, att de vill och vågar satsa på sitt skapande. Samtidigt känns det lite blottande tycker Louice, -Man får liksom inte riktigt vara ”någon” i sin lilla hemstad. Men det vill de ändra på!

Namnet trampolin syftar på en att butiken ska vara som en språngbräda för ung design. I butiken säljer de också glasföremål och smycken från andra lokala förmågor.

 


Vill ni veta mer om Louice, Gabrielle och Patricias design går det att läsa om dem i hantverksprofilen följande tre veckor.

 

Skrivet av Hillevi Svensson