Skriv ut

Stickcafé i Uppsala

strumpstickning Kaffe, te och kaka, men mest av allt skratt och stickning. Mängden stickcaféer ökar, så även i Uppsala. Kravallslöjd besökte Ahlgrens café för att känna av stämningen och träffa lite stickare.

Onsdagkvällar udda veckor finns möjlighet att sticka, skratta, träffas och fika på Ahlgrens Café i Uppsala. Vid Kravallslöjds besök  hade ca 10 personer uppsökt cafét och stämning var glad och inbjudande. Vid fotografering slängdes ben glatt upp på bordet för att bättre gestalta den färdiga strumpan i flerfärgat garn.

Även om många av kvällens besökare var vana stickare och det satsades på koftor, strumpor, mönsterstickning m.m. så är vem som helst välkommen till cafét oavsett hur mycket man stickat förut. Vem vet, man kanske t.o.m. kan få lite tips..

Kvällens besökare berättade att det även hålls stickcafé vid café Linné på måndagar jämna veckor. Där arbetas det just nu på en ”hysteriestickning” som alla får hjälpa till med! Resultatet är fortfarande hemligt så passa på innan det avslöjas!

 

mönsterstickning socka kofta

 

 

 

Stickcafét arrangerades av Ull och Tyll i samarbete med Ahlgrens Café.
Deltagarna får rabatt både på fika och garn under kvällen.


Ahlgrens Café - Onsdagar, udda veckor, kl. 16-19
Café Linné - Måndagar, jämna veckor, kl. 17-22

 

Visitationen gjordes den 23 september 2009. Anna Palm