Skriv ut

Pysselträffen

Pysselträffen – en kreativ mötesplats för alla
Det blir allt vanligare med scrapbooking- eller pysselträffar. För de som bor nära någon storstad så anordnas det ofta träffar åtminstone en gång i månaden Arrangörerna är allt ifrån butiker som säljer scrapbookingmaterial, pärlor eller annat hobbymaterial till intresserade privatpersoner. Det har även dykt upp scrapbooking- och pysselföreningar vilka regelbundet ordnar mindre träffar.


Genom att arrangera eller delta i en träff får man såväl träffa likasinnade intresserade, få inspiration och tekniktips och kanske inte minst, få en möjlighet att känna och klämma på papper och annat material innan man köper.
pyssel1.jpg
30-31 augusti arrangerade webshopen Scrapoholic en pysselträff i Österforse utanför Sollefteå vilken jag besökte. Totalt var vi ca 15 medverkande, i åldrarna 3-70 år, som samlades i den lokala idrottsföreningens lokal för två dagars pysselorgie.
Med start vid 10-tiden på lördagen skapades det friskt ända fram till söndag eftermiddag. Några som övernattade i lokalen ska enligt ryktet ha pysslat långt över midnatt.


pyssel2.jpg pyssel3.jpg
Under de två dagarna hann alstren bli många, och i de mest varierande stilar och färger.

Så får alla som inte varit på en sådan här träff förut, jag rekommenderar det verkligen! Det spelar ingen roll vilken slags slöjd eller pyssel man sysslar med, själv har jag inte varit på en enda träff där det inte funnits en blandning av personer som haft med sig papper, pärlor och kanske en stickning eller virkning. Fokus ligger minst lika mycket på den sociala biten, att få vara kreativ tillsammans med likasinnade.

Om jag ser till mig själv så brukar jag utgå ifrån att det är slöseri med tid att pyssla eller slöjda på en sådan träff. Det finns ju alldeles för mycket trevligt folk att umgås med, inspiration att inhämtas och nya verktyg att pröva! Alstren kommer ofta när jag kommit hem igen och allt fått sjunka in.

Hur hittar man då dessa träffar? Ofta annonseras de ut på olika forum, exempelvis www.pyssel.net
www.scrappiz.se eller liknande. Eller, om du ser någon intressant träff som snart ska anordnas, varför inte anmäla den till Kravallslöjds kalender? Länk

Lillemor Elfgren