Skriv ut

Mormors barnbarn ställer ut.

affich Eleverna på Textildesignlinjen på Dalkarlså Folkhögskola har frångått det traditionella med elevutställning i skolans lokaler. Istället visar eleverna de som skapats under läsåret på ett av Umeås mest besökta caféer, fyra mil från skolan.

Det är eleverna från Dalkarlså Folkhögskolas ettåriga kurs, Textildesign samt fördjupningskursen som visar sina alster och kollektioner på Café Station i Umeå.  Under året har en termin ägnas åt vävdesign och den andra åt kläddesign. Fördjupningseleverna som är andra årets elever har valt ett av områdena att gå djupare in i. Kursen ger en bred grundutbildning inom de textila områdena. Detta år har linjen tretton elever varav nio fanns på plats när Kravallslöjd smög sig in för ett besök mitt i uppbyggnaden av utställningen kvällen innan vernissagen.

aterbruk lokal1
shortch tofflor
stickadslipover robbotklanning robbotarnara


Helena Löfqvist som är linjeföreståndare och vävlärare samt Lena Liljemark, sömnad och bild berättar om kursupplägget och om hur det är individen som sätt i centrum i denna utbildning där tradition möter framtid.
De utställda föremålen samverkar med varandra och lokalens secondhand möblemang gör helheten komplett. Upplevelsen av utställningen är varm och inspirerande och man känner hur hantverksglädjen strålar.

lampklanning1

För dig som funderar på att söka till Textillinjen eller någon annan folkhögskoleutbildning så är 15 maj sista ansökningsdag för höstens kurser.

17 maj håller Dalkarlså Folkhögskola öppet hus och vill du veta mer om utbildningen så kan du göra det via denna LÄNK.

För musen över bilden för att tända lampklänningen
Veronica Olofsson