Skriv ut

Kvällsbesök på Balders möte.

Vävda slarvtjälls armband 


Kvällsbesök på Balders möte.

Torsdagen den 31 juli mitt under den varmaste veckan på hela året begav jag mig ut i min lilla bil och åkte mot bokskogarna i Åkulla utanför Varbergs. Skogarna där ute är som trollskogar. Gröna, lummiga och doftar underbart!
  

Där ligger byn Ästad och där var också året Balders möte förlagt.

För er som inte vet vad Balders möte är så kan jag berätta att det är ett slöjdläger för ungdomar mellan 13 och 25 år. Lägret arrangeras av hemslöjdskonsulenterna i sydlänen och RUS (Riksförbundet Unga Slöjdare). Under en hel vecka får man möjlighet att fördjupa sig i en slöjdteknik och samtidigt lära känna nya vänner i en inspirerande miljö.
Under årets läger fanns det möjlighet att prova på: Garntekniker –sticka, virka och nålbinda, Tälja skedar med kniv och yxa, Binda korgar – från trådslöjd till pilflätning.

Kvällen då jag hälsade på mina vänner och de 30 deltagarna på Balders möte, var kvällsaktiviteten att prova på att väva och knyppla armband. Fantasin flödade hos de glada lägerdeltagarna som var uppe i slöjdvarv efter en halv veckas slöjdande och många fina armband blev det. Som tur var, var det fritt att ta ett svalkande dopp i sjön när man ville, för varmt var det.
Överallt runt om i huset, källaren och trädgården kunde man titta på pågående projekt som deltagarna jobbat med under dagarna och förutom de färdiga slöjdföremålen som deltagarna får med sig hem så får de också med sig mycket ny kunskap som de kan ha användning för i framtiden. Och vänner såklart!

Redan under torsdags kvällen hörde jag lägerdeltagare som började prata om nästa års läger, undrande vad som ska hända då och var det ska vara någonstans. Så håll utkik runt årsskiftet efter information om 2009 års läger, så att du inte missar sommarens bästa läger vecka!


  Hillevi Svensson