Skriv ut

Stick och flyg!

Skanedag-big
Kavallslöjds koncept med Jumbostickning gästar Skånes Hemslöjdsförbund på Skånedagarna 3-4 september på Bosjökloster.smallarsta1Vi hoppas att Jumbostickningen kan få upp ögonen för vad hemslöjd kan vara idag, kunna locka ny publik till hemslöjdens aktiviteter

– Ett kreativt skapande med händerna – att klara av att göra något själv från grunden – att ta tillvara och hushålla med resurser som finns runt om oss istället för att köpa nytt.

Förutom Jumbostickning kommer man också kunna prova ”Småslöjd” av olika sorter  – t ex uttrycksfulla fåglar av korkar, bark och fjädrar, skramlor av pinnar och kapsyler och textila snoddar och band.

omslag-smaslojd_new_medium”Slöjden kännetecknas av att man kan lösa en uppgift på många olika sätt. Saknas ett material tar man ett annat. En välkänd teknik ersätter en som man inte behärskar. Ett enkelt verktyg kan användas istället för en dyr maskin”.

Så uttrycker hemslöjdskonsulent Kalle Forss det i nya boken från Hemslöjdens förlag ”Småslöjd – Barn slöjdar med vuxna” som Forss varit redaktör för.  Vi som arbetar inom hemslöjden vet att alla kan slöjda – både stora och små – i helgen ska vi berätta det för dem som inte redan vet!

För mer information klicka HÄR

logo

Skrivet av:
Camilla Höst, hemslöjdskonsulent
Skånes Hemslöjdsförbund


I samarbete med Kravallslöjd
logga_kravallslojd_09