Presentation av bloggare

Skriv ut

Petra Nygren, blogg v.45

Petra Nygren, blogg v.45
Man vet aldrig riktigt var man ska börja när man ska beskriva sig själv. Jag är konstnär, kanske jag ska börja där? Surrealism och självporträtt är vad jag gör mestadels. Tusch. Blyerts. Har oftast ingen aning om vad jag håller på med eller var jag är på väg. Disträ. Pedantisk. Perfektionist. Ska ha koll på allt. Jag är en nervös och lite stressad person, men kan hålla på med små, små pilliga saker i evigheter. Tålmodig och rastlös samtidigt. Har en konstant gnagande känsla av att det är meningen att jag ska göra någonting. Vet inte vad men hoppas att få komma fram till det någon gång i livet. Jag kan nästan aldrig sitta och göra ingenting, måste alltid sticka, virka, rita, någonting. Att bara sitta i soffan och se på teve är lite av tortyr för mig. Mycket och hög musik är en stor del av mitt liv, men jag klarar inte av ljudet av många människor samtidigt.
Skriv ut

Adam Norman, blogg v.44

Adam Norman

Sommaren 2002 lyckades några vänner övertyga mig om att jag skulle följa med på ett lajv på Öland. Då förstod jag inte hur mycket detta skulle förändra mitt liv, att denna helg ute i skogen skulle ta med mig på en resa genom både rum, tid och kunskap.  Jag var fast direkt, ett år senare satt jag i styrelsen för en lajvförening med över hundra medlemmar, och nu, sex år senare bor jag i Umeå och utbildar mig i museologi, mycket tack vare denna helg.

Under veckan kommer jag skriva om historiskt hantverk, kreativa lajvare, museibesök och antagligen en del andra saker också.

Länk

Skriv ut

Jonas Persson, blogg v.43

Jonas Persson, blogg v.43
Vid Umeå Universitet studerar jag Textila uttryck samt en Biologikurs. Jag är amatör hantverkare, fiskare och föredrar gemensam frukost istället för efterfest. Jag anser att kultur och skapande är viktigt men är dålig på att engagera mig i projekt och föreningar. Jag försöker träna ofta men äter hellre en kaka. Följer tråkiga amerikanska serier men ser också fler nyhetssändningar per dag än nödvändigt.
Så som många andra har jag inte den blekaste aning om vad jag kommer att syssla med under mitt vuxna liv. Däremot försöker jag nu slösa bort ungdomen precis så som vi unga bör.
Skriv ut

Anna-Karin Nilsson, blogg v.42

Anna-Karin Nilsson
Jag är Anna-Karin Nilsson bosatt i Göteborg, ursprungligen och patriotsik norrlänning. Sedan ganska precis ett år driver jag ett eget företag, Tusen nålar. Jag är tapetserare och konsthantverkare och jobbar mestadels med textil i alla former. Jag har en atelje vid korsvägen, Göteborg som är mycket liten, jag använder den som tapetserarverkstad, textiltrycksatelje samt butik. I butiken säljer jag mina egna och andra hantverkares alster.

Jag kommer blogga om mitt konsthantverk och hur det är att ha ett eget företag. Det är kanske inte den lättaste vägen men förmodligen den roligaste och ibland den jobbigaste. Men mest roligaste. Jag får möjligeheten att göra som jag vill hela dagarna, bara jag håller mig till världens alla regler och fyller i alla företagspapper rätt:)

Hur framtiden än blir har jag lärt mig nått jag kommer ha nytta av.
Skriv ut

Maya Hallström, blogg v.41

Maya Hallström
Maya Hallström heter jag och bor sedan februari i Umeå, i det minsta rummet i ett kollektiv vid namn "Ta ingen skit". Där inne samsas jag med garner, papper, foton, korgar och loftsängen och datorn. De andra som finns här omkring är Tove, Kia och Malin. Jag har bloggat här tidigare och det är roligt att vara här igen! Det jag ägnar tiden åt är att försöka ta körkort, sticka strumpor och utreda mitt huvud. För att få in pengar till det jobbar jag häcken av mig som underbetalt, okvalificerat vårdbiträde, och jag älskar det! Under uppväxten har det funnits vackra, starka kvinnor som fått fantastiska saker att växa fram ur händerna på dem och jag började min slöjdbana på textilt hantverksgymnasium. Ambitioner finns att sy allt men garnet har infiltrerat mig totalt.
Skriv ut

Ingela Ericson, blogg v.40

Ingela Ericson
Ingela Ericson, Trädgårdsmästare & slöjdare!?
Mitt namn är Ingela Ericson och jag är 24 år, bosatt i både Enköping och Östhammar.
Just nu pluggar jag till trädgårdsmästare på Mälardalens trädgårdsmästarutbildning i Enköping. Som ni kanske redan har förstått så är ett av mina största intressen trädgård och natur. Förutom det så slöjdar jag gärna, helst i textil. Jag har precis blivit helt trollbunden av att väva, väver just nu ett tyg till en jacka till min folkdräkt.
Så i denna veckas blogg tänkte jag försöka samanföra dessa två intressen. Slöjd & trädgård.
Jag tänkte både spekulera lite i hur man kan föra in slöjden i mitt framtida yrke som trädgårdsmästare men även dela med mig av den erfarenhet och de tankar jag fick när jag i våras och sommras gjorde mitt examensarbete på skolan. Vad definierar slöjd? Är allt som behövs en kreativ tanke och ett hantverksmässigt utförande eller vad är egentligen slöjd? Kan slöjd förekomma i en trädgård och/eller i naturen?
Skriv ut

Linda Lundström, blogg v.39

Linda Lundström
Hallå alla!
Linda Lundström heter jag, jag är 20 år och är kommen från Holmsund, Umeå. Jag gick ett konstinriktat program på gymnasiet och därefter studerade jag ett år vid Umeå Konstskola.
Att göra saker med händerna har alltid varit viktigt för mig och allt typ av skapande håller jag på med. Mest skisser, måleri, skulptur, virkning och stickning har det dock blivit, men nya tekniker att uttrycka sig med är alltid trevligt att studera. Att utveckla nya sidor av ens kreativitet is da shizzle!!! Jag har för tillfället en del projekt på g. Bland annat ett troll i papier maché, en del stickningar och en massa skisser på mössor som jag tänkte göra. Så den här veckan tänkte jag skriva mycke om just det, produktiviteten i min vardag.
Hoppas ni får trevlig läsning! Live Long an prosper.
Hejs svejs /// Lindaaaaaaaah!!!

Skriv ut

Josefin Fahlgren, blogg v. 38

Josefin Fahlgren
Jag heter Josefin Fahlgren, 37 år, bördig från Boden, för tillfället Linköpingsbo. Min fritid är nog orsaken till att jag finns på din skärm idag. Jag brinner för återbruk i alla dess former och gör collagetavlor, mössor, smycken, lampor & annat som faller mig in på min lediga tid. Den här veckan ska jag bl.a. försöka fundera lite kring att våga & vad som är vad…
bästa hälsningar/josefin (www.creativechick.se)