Presentation av bloggare

Skriv ut

Hanna Widman, blogg v.41

blogg_v41
Student, snart bibliotekarie. Bor i Umeå med kaninerna T’Pol och Mira samt hamstern Castor.

Om jag var en geometrisk figur skulle jag vara en fyrkant som det spretar ut saker från. Ett  välordnat kaos, således.

Jag tycker om att pysselsätta mig med ståltråd, pärlplattor, färg och andra ospecificerade material. Ett resultat av detta är mina ståltrådssmycken, som jag säljer under namnet Ill.

Jag tycker även om att hamra och såga och har en hemlig snickarbod i garderoben.

Ord och meningsbyggande tillhör livsnödvändigheterna. Sedan år 2000 har jag förorsakat fanzinet Diagnos.

Nu har jag äntligen lärt mig sticka också!Länk till Diagnos: http://diagnos.channah.net/
Länk till Ill: http://ill.channah.net/
.

Skriv ut

Nina Bäckman, blogg v.40

blogg_v40
Jag är en person med mycket slöjd-kli i fingrarna. Vill prova allt och lära mer. I mitt arbete som hemslöjdskonsulent i Östergötland träffar jag många likasinnade. Jag vill att människor ska träffas och ha kul ihop med slöjden. Försöker skapa möten och knyta kontakter mellan människor av olika åldrar och sorter med slöjden som gemensamt intresse. Om hur det kan gå till ska jag berätta i veckans blogg.

Skriv ut

Erica Kolppanen, blogg v.39

blogg_v39
Hej!
Erica heter jag. Jag bor i Umeå och går här programmet för museologi.
På fritiden sysslar jag med levande rollspel och med "medeltidande" samt med olika hantverken kopplade till dessa två, främst nålbindning, en konstart som jag upptäckte
för snart två år sedan. Jag hoppas på att i framtiden kunna kombinera mitt yrke med mina intressen och med de hantverken som följer med dem.


Med vänliga hälsningar,
Erica Kolppanen

Skriv ut

Niclas Flinck, blogg v.38

Niclas Flinck Jag gillar öring, hantverk och kreativa processer, så flugfiska, jobba som hemslöjdskonsulent och skriva musik passar fint. Det betyder självklart inte nödvändigtvis att jag springer omkring i sportutrustning, tycker att slöjd ska vara på något förutbestämt sätt eller att jag spelar world/folkmusik.
Glatt uppslukad av familjen och projektet/utställningarna EcoCraft och Craftwerk 2.0.

www.lj.se/hemslojd
www.carptree.com

Skriv ut

Maya Hallström, blogg v.37

Maya Hallström
Maya Hallström heter jag och bor sedan februari i Umeå, i det minsta rummet i ett kollektiv vid namn "Ta ingen skit". Där inne samsas jag med garner, papper, foton, korgar och loftsängen och datorn. De andra som finns här omkring är Tove, Kia och Malin. Jag har bloggat här tidigare och det är roligt att vara här igen! Det jag ägnar tiden åt är att försöka ta körkort, sticka strumpor och utreda mitt huvud. För att få in pengar till det jobbar jag häcken av mig som underbetalt, okvalificerat vårdbiträde, och jag älskar det! Under uppväxten har det funnits vackra, starka kvinnor som fått fantastiska saker att växa fram ur händerna på dem och jag började min slöjdbana på textilt hantverksgymnasium. Ambitioner finns att sy allt men garnet har infiltrerat mig totalt.
Skriv ut

Elenor Wincent, blogg v.36

Blogg v36
Om man ser slöjd som mode, så handlar det för mig  om att hitta ett sätt att trivas och må gott i de kläder jag bär. Att enbart köpa nytt för att sedan kastas efter en säsong, är inte något jag mår bra av. Därför är jag ett stort fan av att göra om gamalt till nytt... Återbruk eller vad man nu ska kalla det, is the shit!  Och jag hoppas att jag kan lära mig mer och mer om detta... Annars har metallslöjden greppat tag i mitt intresse rejält på senaste tiden....

Skriv ut

Lillemor Elfgren, blogg v.35

blogg_v35
Jag som fått uppdraget att blogga denna vecka heter Lillemor Elfgren och är bosatt i Vännäsby utanför Umeå. Jag är verksam som textilhantverkare med eget företag, Limmo-design, och jobbar även inom museivärlden och skolan. Jag kommer att skriva om den hektiska tid som sommaren kan vara för en slöjdare, och även en del om konsten att delta i slöjdrelaterade arrangemang.
www.limmo-design.se

Skriv ut

Mia Lindgren, blogg v.34

Blogg v.34
Som färsk slöjdkonsulent i Skövde med omnejd kommer jag denna vecka att dela med mig av vad en sådan kan syssla med samt vad hon funderar över på sin fria tid. Välkommen att kika in i min värld. Hälsar Mia