Presentation av bloggare

Skriv ut

Beth Moen, blogg v.33

Beth Moen, Blogg v.33
Beth Moen Snickarmästare
Ingången för mej till slöjdandet är kärleken och respekten för träden som växer och trä som material.  Jag inspireras av höstens färger, raka linjer och halvt skymda konturer. Jag driver sen 20 år Norea form och snickeri tillsammans med AnneLie Karlsson vi tillverkar möbler, slöjd och konsthantverk och täljhästen ”Gråben”. Hemsida: norea.nu  Undervisar i slöjdtekniker t.ex  tråg och skålar, hyvlar, möbler mm.

Skriv ut

Johanna Karlsson, blogg v.27

Johanna ”Pinglan” Karlsson
Johanna ”Pinglan” Karlsson kan liknas vid en svartklädd diskokula, ena dagen iförd slitna arbetskläder i färd med skinngarvning, andra dagen medeltidsklädd med långbågen i hand, tredje dagen kan hon skrida fram som på väg till Askungens bal . Hon jobbar på Västergötlands museum i sommar, och studerar sömnad på Sätergläntan från augusti. Tidigare har hon bl. a pluggat MNT och långa skinnutbildningen på Bäckedals Folkhögskola samt en treårig guldsmedsutbildning.

http://kaylaza.deviantart.com

Skriv ut

Olof Nordenson v.25

Olof Nordenson
Mitt namn är Olof Nordenson och jag är en mastersstudent vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Jag läser design och riktar mig främst mot möbler och inredning.
Jag strävar efter att formge ting som bryter de konventionella föreställningar.  Jag vill att mina produkter ska hålla en kvalitet som ger användaren något utöver det vanliga som vanligtvis inte erbjuds. Det kan till exempel vara en glädjande känsla, överraskning eller tankeställare.

Se mer på min hemsida: www.olofnordenson.com

Skriv ut

Winnie Sanna Sahara Westerlund, blogg v.24

Winnie Sanna Sahara Westerlund, blogg v.24
Hej det är jag som är Winnie .  För nästan två år sedan flyttade jag till ett litet samhälle i Dalsland med intentionen att lära mig snickra möbler på Steneby skolan , flyttar därifrån nu i dagarna med andra visioner. Stockholm blir mellanlandning under sommaren.
Mest vill jag bygga en vackrare värld och de tre saker jag skulle stoppa i en portfölj är en kombinerad tandborstekniv, en skål och dator med mobilt bredband.
Just nu önskar jag mig en sommar med överraskningar.
Winnie Sanna Sahara Westerlund, 23 år.

Skriv ut

Björn Kumlin, blogg v.22

Björn Kumlin, blogg v.22
Jag heter Björn Kumlin och är 16 år. Jag jobbar sedan förra sommaren heltid som smed i min egen smedja under ett friår innan gymnasiet.
Har hållit på med slöjd i trä och diverse hantverk sedan jag var omkring 10 -11 år. Började med järnsmidep på egen hand vid 13 årsåldern. Sedan dess har jag hållit på med smidet regelbundet, och framförallt det senaste året nu.
Jag tillverka mestadels bruksföremål med konsmidets prägel, krokar, haspar, ljusstakar, gångjärn, spik och diverse som jag har i mitt grundsortiment. Dessutom gör jag lite beställningsarbeten och reparationer.
Jag har min smedja inredd i ett uthus på landsbygden utanför Värmlands Nysäter, Västra Värmland. Närheten till skogen och naturen är en många gånger avgörande insperationskälla för mig såväl till hantverk som till livet i sig självt.    

http://www.skogssmeden.blogspot.com är adressen till min blogg.

Skriv ut

Frej Lonnfors, blogg v.21

Frej Lonnfors
Frej heter jag alltså och det helt enkelt för att det är jag. Är nog ganska mycket känslomänniska egentligen, inte på det sättet att jag sitter och gråter till gripande filmer utan mer så att jag ofta försöker lyssna på vad kroppen tycker och tänker och handla utifrån de svaren. Det gäller såklart också för slöjdandet och all annan konst jag ägnar mig åt. De viktigaste inspirationskällorna i mitt liv utöver det uppenbara med släkt och vänner sammanfattas bäst med hantverk, skog samt musik och jag är av den uppfattningen att gränser och hinder i vårt hantverkande alltid skall ignoreras.

Och det här är min vanliga hantverksblogg.
http://frejknivmakeri.blogspot.com/

Skriv ut

Karin Gustafsson, blogg v.26

Karin Gustafsson, Blogg v.26
Jag heter Karin och är 23 år. Jag kommer från Örnsköldsvik, men flyttade ner till Göteborg I höstas för att studera.
Nu studerar jag franska och jobbar så mycket jag kan för att kunna resa i sommar. Förutom att resa är ett av mina största intressen att pyssla. Jag gillar olika slags pyssel i perioder och nu gör jag mest smycken.
Eftersom min mamma är textilslöjdslärare har jag pysslat så länge jag kan minnas. Det enda jag inte gillar är att sy efter mönster. Jag har för lite tålamod…

Skriv ut

Karin Welin, blogg v.20

Karin Welin
Hej
Jag heter Karin Welin och är just nu insnöad i ullfibrernas värld där det är mjukt och vackert. Det här blir premiär för mig som bloggare, min vecka kommer bland annat handla om en resa till Villar Pellicie i Italien där jag kommer besöker en filtfabrik och deras museum. Förra året tog jag magistern från Textil Konstfack med en serie nålfiltsmattor som kombinerade hantverk och industriell tillverkning. Välkommen att titta på min hemsida www.karinwelin.com och så syns vi på bloggen.