Presentation av bloggare

Skriv ut

Karolina Olofsson, blogg v.28

Karolina Olofsson

Hejsan!

Jag heter Karolina Olofsson och skall ge mig i kast med att blogga för första gången i mitt liv, känns spännande och jag hoppas att ni hittar någonting intressant i det jag gör, för jag har roligt varje dag.

Hantverk och slöjd har jag alltid gillat och när jag inte jobbar eller tränar så stickar, virkar och pysslar jag så mycket som jag bara kan, ni kanske har sett mig här i form av ”KaoliN” som jag tyvärr inte kan lägga så mycket tid på som jag skulle vilja, ännu.

Jag är 27 år, bott utanför/i Umeå hela mitt liv tills jag kände att det var dags för en förändring, jag flyttade till Båstad i september 2007 för att plugga till mediesäljare på Akademi Båstad. Just nu gör jag min praktik på SBS Radio, Mix Megapol i Stockholm där ingen dag är den andra lik och varje dag ger nya utmaningar.

Önskar alla en underbar sommar! 

Skriv ut

Emelie Hjortmarker blogg, v.30

Emelie Hjortmarker blogg, v.30
Den 27 augusti 2007 föddes Hjortmarker Design.  Redan som 18-åring stod jag där med eget företag ,  självlärd från grund och botten  inom sömnad och design (nåja, om man räknar bort syslöjdlektionerna i grundskolan).
Det här blir första gången jag officiellt berättar vem som står bakom företaget. En del vet sen innan tack vare olika communitys på nätet, men annars finns det inte mycket om mig.
Jag bor och driver företaget i Mölndal. Sambo sedan tre år tillbaka med antagligen världens bästa Lukasz. I oktober förra året fick vi även en ny tillkomst i familjen, Basso. Världens sötaste om än mesigaste vovve! 
Skriv ut

Karolina Svensson, blogg v.27

Karolina Svensson

Personen bakom klädmärket Orkan Lia är jag. Karolina Svensson, 29år.
Jag kommer ursprungligen från Gullringen utanför Vimmerby men har under de senaste 10åren bott i både Norge, Göteborg och skåne. Jag har alltid varit kreativ och pysslat, sytt och ritat, men för 4 år sedan var det bara ett intresse. Det var då jag av en slump hamnade på en utbildning i design och sömnad. Jag blev helt såld och jag bestämde mig för att statsa på sömnad 100% och flyttade till Linköping och startade Orkan Lia.
Nu 2 år senare är Orkan Lia ett snabbt växande designföretag. Orkan Lia är det bästa och roligaste jag har gjort trots att jag slitet ca 14 timmar per dag 7 dagar i veckan.
Skriv ut

Petra Svensson, blogg v.26

Petra Svensson


Detta är jag. 24-årig universitetsstudent och slöjdare boendes i Göteborg. Jag sysslar mest med tyg, passion för lapptäcken. Nu på sommaren jobbar jag som guide på Tjolöholms Slott i Kungsbacka, laddar inför mitt sista år som masterstudent i offentlig förvaltning och låter slöjden ta den tid som den aldrig får under terminerna. Funderar på att under min bloggvecka försöka diskutera kring beståndsdelar i slöjdande som återkommer i andra verksamheter och som gör dem bättre. Vad detta egentligen innebär ska jag försöka ringa in under följande veckan!

Skriv ut

SOMMARLOV, blogg v.25

Kravallslöjdsbloggen tar sommarlov en vecka!
Skriv ut

Ida Bergh, blogg v.24

Ida Bergh


Veckans bloggare är jag, Ida Bergh.

Helst och mest stickar jag, men tycker också om virkning, sömnad och luffarslöjd, för att nämna några saker. I det civila jobbar jag som logoped i Falun, där jag bor.

Under min bloggvecka kommer du att få följa med mig och 23 andra unga slöjdare till Hultsfred! I år anordnas för artonde året en slöjdverkstad på Hultsfredsfestivalen, där besökarna får prova på allt från knyppling till knuttimring.

Skriv ut

Magnus Johansson blogg v.23

 Magnus Johansson

Magnus Johansson
här. Snart 37 år.
Undervisar sedan 10 år tillbaka på Backeboskolan i Nacka i ämnena slöjd, musik, drama och bild.
Sången och slöjden tar det mesta av min fritid men så här års ligger jag även med näsan i rabatterna runt stugan.
En dag i veckan jobbar jag med slöjdbeställningar i min egen lilla verkstad. Då blir det trägrindar, skålar svarvade i färskt trä eller annat smått och gott.
 
Skriv ut

Kamilla Svanlund, blogg v.22

Kamilla Svanlund

Kamilla Svanlund, 21 år, bor i Östersund.

Förvirrad norrländsk garnkonstnär med en benägenhet att samla saker, speciellt garn och böcker om stickning.
Pysslar med det mesta men just för stunden är det mest stickning och virkning.
Har inte någon utbildning inom hantverk alls, bortsett från fotografering och det är det som jag är sämst på (:
Driver företag ( http://www.mittens.se ) och på vardagarna jobbar jag som fritidspedagog med åldrarna 6 till 9 år, är osäker på vad jag vill bli men det blir nog något kreativt.

kontakta mig gärna på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.