Tankar

Skriv ut

Lilli Zickerman-Hemslöjdsrörelsens moder

ZickermanVi firar Mors dag och födelsedagen av en av hemslöjdsrörelsens förgrundsgestalter. En person som värnade om det textila kulturarvet och som arbetade med att få samtiden och eftervärlden att förstå slöjdens värde. Hennes namn är Lilli Zickerman.

Skriv ut

Crafting Street Style

crafty
Var går gränsen och när bli slöjd ett samhällsproblem?

På olika platser tar sig slöjdandet olika uttryck. Den engagerar och för samman människor.

Vi låter slöjdandet bli en del av vår livsstil och använder den som ett uttryck för vem vi är. Att helt gå in för sitt hantverkande har sina fördelar och sina risker.Skriv ut

Alla får limma

Alla får limmaHur du klipper och klistrar dig till en vårkärlek.

När vårkänslorna även detta år börjat göra sig påminda vill man ju hitta någon att kanalisera dem på. Och även om vädret är varmt och skönt kan det ju vara mysigt att sitta inne och pyssla sig till kärlek istället för att riskera att få ett Nej! rakt i ansiktet. Kravallslöjd rekommenderar att skicka ett hemmagjort vykort.

Har du glömt hur man skriver ett kort för hand? Följ då bara receptet nedan

 

 

 


Skriv ut

Elviras Mamma

195714_132922083446994_6566248_n
Jag fick en inbjudan till ett Facebook evenemang, och ni kan få deltaga! (Ni behöver inte ens vara med på Facebook)
Elviras mamma behöver vävmaterial till en matta åt vår nystädade balkong. Mattan ska vara turkos och bestå av nå djävulskt med systemetkassar - you do the math.. Om ni ids och har en peng till porto eller bara hjärtat och den rätta viljan så mottages era utslitna turkosa systemetkassar med fröjd!


Skicka dina systemetkassar till:
Elvira Grenholm / Emelia Sundquist / Maja Olsson Långströmsgatan 20b 418 70 Göteborg
Skriv ut

Ett sparsamt samhälle?

Kan själv! foto Hanna AnderssonAtt vara rädd om vår miljö, ekologiskt och mindre utsläpp, ja det är fraser vi hör varje dag och mål som fler och fler strävar emot. Men är dessa ord bara ett sätt att trösta vårt dåliga samvete? Är det först och främst utsläppen eller är det överkonsumtionen vi borde bekämpa och vill vi egentligen bli ett sparsamt samhälle?