Tankar

Skriv ut

Slöjdporr

slojdporr1

Vi är tre personer som just nu arbeta med ett projekt som handlar om slöjdporr. Ni vet slöjdporr, den där känslan av att man bara måste slöjda, måste ta på slöjd. 

 

Skriv ut

Silke av spindeltråd och Arachne

spindelsilke
Mytologin spinns nu samman med samtiden när en textil vävd med trådar av silke från över en miljon av Madagaskars gyllene orb spindlar tagits fram.

Nedan får du en uppdatering i mytologin och en bakom-kulisserna titt på den nutida versionen av Archanes gobeläng.
 


 

Skriv ut

Oswalds nya lägenhet del 6
Så var det äntligen dags för den kombinerade nyårs- och inflyttningsfesten! Lägenheten är nu klar och Oswald har redan gjort sig hemmastadd. Det var med stor förväntan han gick det nya året och boendet till mötes. Oswald var nöjd med att ha gått från ett boende på en prydnadshylla från 1950-talet till egen lägenhet. Allt inom loppet av några veckor också!

Nils och ”Theo” hade åkt i skytteltrafik mellan lägenheten och Systembolaget nere vid Jaegersdorffsplatsen inför festen. I och med att Oswald skrivit ”alla tiders fyllekalas” i inbjudan satsades det på inköp av stora mängder Kir och Renat. Bland gästerna märktes Nils Fläske, ”Theo”, Jungfrun av Guadalupe, Kane Hekili, Josef, Flöjten och Laszlo. Sällan har det skrålats och vrölats så hjärtligt som denna kväll. Oswald hälsar till alla att han hoppas att hans nya lägenhet kan bli en samlingspunkt för alla frihetsälskande Majtöser och Majgubbar.

Oswald vill också tacka alla som följt hans kamp för frihet och ett eget boende.

/Hjalte & Oswald

Skrivet av:
Hjalte Stranden
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hjalte Stranden
Skriv ut

Oswalds nya lägenhet del 5
Lägenheten är nu färdigbyggd och dito målad. Nu vidtar den känsliga proceduren då ”Theo” ska inreda och skapa en känsla av ”punsch och gemyt” i det nya Oswaldska hemmet. Tavlan föreställande Johnny Bode kommer givetvis att ha en framskjuten plats i rummet. Vidare kommer fokus att ligga på att iordningställa en trivsam hörna för läsning och kverulerande. Eventuellt kommer en bar att byggas och fyllas på, vem vet. Projektet med Oswalds nya boende kan sträcka sig över en längre period. Oswald tar gärna emot förslag på hur man kan vidareutveckla hemmet och alla dess funktioner. Fram tills nyligen har han hämtat mycket av sin inspiration från Gods & Gårdar, Martha Stewarts blogg samt Survivalist Weekly.

Nu gäller det också att planera festligheterna. Oswald har nu postat inbjudningarna till den kombinerade inflyttnings- och nyårsfesten. På gästlistan står bland andra Flöjten, Kane Hekili, Josef, Jungrun av Guadalupe med flera. Breven levereras tryggt och säkert med hjälp av det danska postverket (Oswald har känningar på skilda håll).

/Hjalte & Oswald

Skrivet av:
Hjalte Stranden
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hjalte Stranden
Skriv ut

Paintball konst

intro
Kan innefatta allt från frihandsmålning till närkontakt och uppriggning av gevär.


Den colombianska popartisten Bon Yurt skapade ett enormt porträtt av Marilyn Monroe med hjälp av paintball utrustning. Förlagan är Andy Warhols bild av skådespelerskan.


Skriv ut

Attackslöjd – Gyllene Prinsen

introSpontant, planerat, väl genomfört, hastverk, lekfullt eller allvarligt. Vi vill slå ett slag för attackslöjdsformen som en samhällelig förgyllare.

Skriv ut

Oswalds nya lägenhet del 4
Byggandet och målandet går stadigt framåt. Men häromdagen var tiden mogen för det första grälet mellan ett par av de inblandade. Oswald och Nils Fläske kom ihop sig om färgsättningen i rummet. Oswald menade att de hade kommit överens om en medaljongfondtapet av ”stofilt” snitt. Nils menade att det blev bäst med en turkos fondvägg istället (tydligen var det även billigt att köpa just den turkosa färgen). I slutändan blev det en turkos fondvägg i rummet. Oswald var inte helt nöjd och det vrölades och tjötades både i och utanför rummet.

Nils hann kalla Oswald för ”blob” och Oswald kontrade med ”vidriga nudist” innan det hela var över. Det var den närmast mytiske och hårde ”Theo” som fick gå emellan och lugna ner de båda stridande. ”Theos” tid i franska hamnkvarter har gett honom en sällsam förmåga att lugna ner de mest oroliga av busar. För att dra ett streck över allt detta avslutades dagen med Kir, Renat och högläsning ur Jean Genets samlade produktion. Alla delade broderligt.

/Hjalte & Oswald

Skrivet av:
Hjalte Stranden
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hjalte Stranden
Skriv ut

Slöjd som förför

Sol_och_vg_Foto_Mia_LindgrenKravallslöjd har på mystiska vägar kommit över ett av förförelseslöjdens offer och hens berättelse som tydligt visar metodens effektivitet. Läs och begrunda. Kanske har du varit med om något liknande själv, kanske utövare även du förförelseslöjd? Dela med till oss andra av dina eller andras eskapader. Här kommer Britta Westerbergs berättelse: