Tankar

Skriv ut

Gammal svensk bondejul

1


Nu är det december igen och framför oss har vi en traditionsbunden tid fram till jul. När jag pratar med folk märker jag att det finns lika många traditioner som det finns människor. Men vad är en tradition och när uppstår den?
Skriv ut

Gran i tak, Favorit i repris

Julgran i tak Tillhör du dem som inte gillar den traditionella julen, men ändå har liiiite svårt för att bryta dig loss från hela spektaklet? Då kommer här en hjälp för dig, vi kan kalla det ett litet steg i rätt riktning, ett slags avvänjningsknep.

Skriv ut

INUTIS

4
INUTIS
 är ett ord som kommit till för att benämna de frusna klumparna under huden, som flyter i våra ådror.

Känslan av att en del människor måste bära kläder snarare för att skydda sin omgivning från sin egen, inre kyla, än för att värma sig.

här är klumparna

 

Skriv ut

Kulturarvsdagen 9 sept

kollage kd2012


Vad döljer sig under ytan; Under marken, bakom dörren, under golvet, under vattenytan?

Kulturarvsdagen äger i år rum söndagen den 9 september i hela Sverige. Temat är "Under ytan"Skriv ut

En Hantverksresa

introPå UR Play kan du njuta av en tidsresa i vårt lands rika hantverkskunskap. Det blir fullt av praktiska och skickligt gjorda husgeråd och nyttoföremål framställda i bondebygder, men också finurliga uppfinningar och en av nödtider uppkommen hemindustri.

 

 

 

Skriv ut

Gå en Tantkurs

 

tant12012 är tantens år.
Under hösten 2011 började tanten att florera i medier och på bloggar och under våren har tanten fått flera böcker, tv- och radioprogram tillägnad sig. 70- och 80-talister tar sig entusiastiskt an mor- och farmödrarnas ideal.

Nu ges möjlighet att gå Tantkurs och lyssna på Tantföredrag för att lära känna tanten inom dig.
Skriv ut

To Russia with love

taackehbtqklar-en slöjdaktion
Den svenska hemslöjden fyller 100 år och i samband med detta anordnade Slöjd i Väst en aktion under HBTQ-festivalen i Göteborg för att uppmärksamma homosexuellas situation i vårt största grannland Ryssland.


Skriv ut

Skriv ut namnen, Liljevalchs!

Foto Elin DanielssonHemslöjden fyller 100 år i år. Det har väl knappast undgått någon? Men vem är det egentligen som fyller år? Är det hemslöjdarna? För dom såg man knappast röken av på Liljevalchs utställning ”Hemslöjd” som öppnade med pompa och ståt den 6 juni.