Tankar

Skriv ut

DIY-lampan Stitch

intro
Stitch är ett handarbete som är en lampa som är precis som du vill ha den.Skriv ut

365 saker du kan slöjda - ny sajt


365 saker  du kan slöjda
Det poppar upp nya slöjdsajter ganska ofta nuförtiden. Det senaste tillskottet är 365 saker du kan slöjda som drivs av landets hemslöjdskonsulenter.

Skriv ut

Slöjd Håller - ny sajt

Slojd Håller Foto av Ann-sofie Svansbo

Nu har landets hemslöjdskonsulenter släppt en ny sajt om slöjd ur ett hållbarhetsperspektiv.
Så här skriver de om nya Slöjd Håller: I vår strävan efter en mer hållbar livsstil är hemslöjden en naturlig inspirationskälla. I slöjdandet används enkla redskap, energisnåla tekniker och ofta olkala, återanvändbara material. Slöjdens föremål håller länge och kan repareras.
Skriv ut

Prinsesstestet från P3 Kultur - gör det själv

kitet


Kravallslöjd inbjöds till P3 Kultur för att göra ny och bättre - men helt inofficiell - merchandise till prinsessbröllopet. Resultatet blev ett Prinsesstest. Lyssna på programmet direkt här och läs om hur du gör ditt eget test.


Skriv ut

Slöjdarnas Hus - 20 år i slöjdens tjänst

intro
Slöjdarnas hus är en anläggning av det ovanligare slaget där slöjd och slöjdförsäljning är i fokus placerat i Vännäsby utanför Umeå. Men vad är det då som gör Slöjdarnas Hus speciellt?

Skriv ut

Medlem i länshemslöjdsförening?

staket
Måste fråga Er alla på Kravallslöjd;
- Är ni medlemar i någon länshemslöjdsförening?
- Hur kommer det sig att inte fler yngre arbetar aktivt i en länshemslöjdsförening?
- Tror ni att länshemslöjdsföreningar är något som håller på att självdö?
Skriv ut

Kravallslöjd 3 år 19 april 2010

Nya perspektiv 3 år har nu avverkats i Kravallslöjds långa liv. Det är nästan så att man inte minns hur tiden var innan Kravallslöjd fanns. Innan vi ger oss i kast med det fjärde året så kommer först en liten resumé av vad som har hänt under detta år. För att läsa artiklarna, klicka på länkarna.
Skriv ut

Slöjd + Telefon = Sant

Slöjd + Telefon = SANT - Kravallslöjd ger dig slöjd i mobilen!Att slöjden har sin plats i datorn idag känner de flesta till, men nu finns en hel del program till din telefon (förutsatt att du har en smartphone) hur använder du din mobil i ditt slöjdande? Blir det mest för att kontakta likasinnade och fota ett och annat alster? Här kommer några tips på hur du kan använda telefonen lite mer.