Kravallslöjd visiterar

Skriv ut

Begär - Vanja Hultberg

Vanja

 

- Mitt intresse för sömnad startade när jag gick i högstadiet, då jag så smått började sy kläder till mig själv. Och efter att jag kom in på sömnadsprogrammet förstod jag att jag hade hittat rätt!

Vanja Hultberg, 23 år, har precis blivigt klar med sin första klädkollektion - Begär. En arbetsprocess hon fann väldigt lärorik och något hon definitivt kommer att fortsätta med.

- Jag fick tillfället att gå en kurs på Linköpings Universitet. En kurs med stor konstnärlig valfrihet. Jag bestämde mig för att äntligen göra min egen klädkollektion!

Skriv ut

Umeåmästerskapen i Snöskulptur

fredforevigt Utifrån temat ”Det sista slaget” har stora figurer i det förgängliga materialet snö vuxit fram längs Rådhusesplanaden i Umeå.

Skriv ut

Måjhtelidh -att ha i minnet

1torbjornjakobsson Samiska veckan smygöppnade på Västerbottens museum i Umeå med tre vernissager under lördagkvällen.
”Måjhtelidh -att ha i minnet”, samisk slöjd av Max Lundström och Jon Utsi.
”Åtta årstider”, Fotografier av Torbjörn Jakobsson.
Samt invigning av det skogssamiska vistet på Gammlia området.

Skriv ut

Fårfest

Fårfest i Kil Årets fårfest i Kil, Värmland, var en minst lika stor succé som förra året och i år var festen utökad med de nya inslagen fårauktion och utställningen Fårspår i konsten. Höjdpunkten var ändå modevisningen som i år inte rymde alla besökare som ville se kläder och accessoarer med ulltema.

Skriv ut

Flygplatsinredning.

12 Vänthallar i allmänhet andas allt för ofta gammal obekväm design.
Det är trångt och man vill bara att tiden ska rinna iväg så man kan få komma vidare i livet.
Att satsa på dessa utrymmen och göra dem i sig till en upplevelse, ett delmål, är något som Umeå City Airport förstod värdet i.
Skriv ut

- Världens kvinnor.

Världens kvinnor. Sedan hösten 2008 har Hampnäs folkhögskola i Örnsköldsvik drivit EU-projektet KVISFI - kvinnor i samverkan för integration.

Medfinansiärer är integrationsenheten och arbetsförmedlingen samt vuxenstödsenheten.

Skriv ut

Trender på Stockholm Furniture Fair

Högskolan i Kalmars monter Stockholm Furniture Fair gick av stapeln 4-8 februari och bestod som vanligt både av etablerade möbelföretagen, uppstickande nischade företag och skolor där elever söker branchkontakter och visar upp sina designfärdigheter.

I Green house där skolor och unga företag samsas märks de trender som präglar designområdet just nu. Det är en back to nature-känsla över många montrar med
färger i vitt, grått, svart, grönt och brunt. Delar av Konstfack monter och montern hos Industrial Design vid Lunds universitet hade golven täckta av torra löv respektive jord och bark. Högskolan i Kalmar hade under hösten arbetat med kulturarv och det syntes på deras väggar som pryddes av gamla svartvita bondromatiska fotografier. Dessutom fanns i var och varannan monter någon produkt tillverkad av filt. Det ska vara mjukt, lugnt och harmoniskt med en längtan efter autenticitet.