Kravallslöjd visiterar

Skriv ut

Vårutställning på Konsthögskolan

forstaaronrantatalo Årets vårutställning på Konsthögskolan i Umeå är nu invigd.
I tre plan visar 37 konststuderande färsk konst paketerat som videoverk, installationer och måleri.

Skriv ut

Konst och Hantverksutställning i Umeå

IMG_6808 Konst och Hantverksutställningen i Umeå arrangeras av LO:s kulturgrupp i samarbete med ABF. Över hundra verk samsas om utrymmet i utställningslokalen och visar på ett stort intresse för skapande.

Skriv ut

Britta Marakatt-Labba

weblabba4 Bildmuseet i Umeå pressenterar konstnären
Britta Marakatt-Labba i hennes hittills största separatutställning Kosmos.

Skriv ut

Rotlös? – Nej Tidlös!

krona I Botsmark, Västerbotten finns ortens och även en av Sveriges kunnigaste rotslöjdare Gunnel Eriksson. Under årsmötesdagen, för Västerbottenkretsen i Riksföreningen för Handvävning, den 14 mars berättade och visade Gunnel rotens möjligheter.

Skriv ut

Påskmingel på Hemslöjden i Östergötland

Skyltfönstret på Hemslöjden Östergötland

Mingel är ett trevligt sätt att locka till uppmärksamhet och i veckan befann sig tidskriften Hemslöjden på butiken Hemslöjden i Linköping för att bjuda på smygläsninga av sitt nya påsknummer vilket innehåller extra mycket östgötsk slöjd.

Skriv ut

Shoppingguide del 2: C-G Möbler och röjningstjänst


C-G Möbler Dags för del 2 i shoppingguiden! Denna gång bär det av ut till Hisingens mer intressanta delar. Tyvärr har större delen av den tidigare så natursköna ”Gazaremsan” på Hisingen i Göteborg rivits. Befästa huset, ”Helvetesmaskinen” och andra landmärken är nu borta. Men en del av områdets karaktär finns bevarad i form av antikmarknader och loppisar!
Skriv ut

Shoppingguide del 1: Katolska bokandeln


Först ut är Lilla Therese, den katolska bokhandeln i Göteborg. Efter att min smärtgräns för kitsch och roliga saker i plast höjts ordentligt under den senaste tidens pysslande har jag varit på jakt efter nya roliga affärer. Ibland känner man ju att det skulle vara så snyggt med en liten medaljong eller färgglad bild i något av de projekt man håller på med för tillfället (mitt senaste projekt som krävde föremål av det här slaget var ett Voodoo-skåp med Baron Samedi-tema). Då infinner sig ju genast frågan var man inhandlar dessa saker. Jag fann dock ett sådant ställe i Lilla Therese. Bokhandeln ligger cirka 5 minuters promenad från Bältesspännarparken.
Katolska bokhandeln

Skriv ut

Shoppingguide Gautampuri


I inredningstemats spår kommer nu här en kort shoppingguide med fokus på just inredning. Jag är så klart ute alldeles för sent, men jag tycker ändå att det finns en del spännande ställen som är värda att berätta om. I och med att jag bor i Göteborg kommer de ställen jag behandlar att ligga i denna underbara och rejäla stad. Kitsch kommer att vara ett framträdande inslag!