Från evenemang

Skriv ut

GRAFFA Å GARNA i Boulognerskogen

graff1
Kravallslöjd deltar i helgen i
Graffa å garna i Boulognerskogen i Skövde. Kom och delta i en mängd olika workshop; Graffiti, Vävning, Broderiklotter, Muralmåleri.
OBS: vi håller till vid Skövde Kulturhus pga. regnrisk

 

 

 

Skriv ut

GRAFF Å GARN

 Masquerade_top
 Kravallslöjd / Masquerade /
Jonathan Ollio Josefsson

Överallt i det offentliga rummet kan man hitta spår efter gatans konstnärer; graffitimålningar, klistermärken, affischer och mycket mer. I år firas dessutom jubileet Hemslöjden 100 år med anledning av 1912 års bildande av Svenska hemslöjdsföreningarnas riksförbund. I sommar möts de två rörelserna i utställningen Graff å garn i Konstmuseet, Skövde Kulturhus.
Skriv ut

Kravallslöjdssoffan

 

introKravallslöjdssoffan gästar det offentliga rummet i Skövde och öppnar upp för allmänheten att ta den i besittning. Gästspelet är en inledande manöver inför utställningen Graff å garn som har vernissage 24/5 på Konstmuseet, Skövde Kulturhus.
Skriv ut

Vriden skrotworkshop

 

lamp1


För fjärde året i rad anordnade Renforsskolan i Vindeln återigen vad de kallar estRADdag. En dag då lärarna i de estetiska ämnena tar över skolan och tillsammans med inbjudna kreatörer och organisationer lär ut och inspirerar eleverna. Kravallslöjd fanns givetvis på plats.

 

 

 

Skriv ut

Knitted Piece

intro
Knitted Piece är Cirkus Cirkörs nya kammarspel som utgör startskottet i  strävan att förändra världen med nycirkus genom att sticka för fred. Knitted Piece är en lustfylld föreställning full av strävan, längtan och artisteri.

 

 


Skriv ut

Kravallslöjd på URBAN NIGHT

INTRO
28 mars 2012 kl 17:30-20:00 är det åter dags för tung hiphop-kväll på Världskulturmuseet där göteborgsk hiphophistoria skapas. Kravallslöjd intar replokalen under kvällen för att genom workshopen Hip Hopp Rep skapa en fusion mellan det traditionella hantverket och de urbana materialen.

 

 

Skriv ut

Samiska veckan i Umeå

intro
Samiska veckan har arrangerats i Umeå i 13 år, alltid vecka 10 under sportlovet. Temana har varit många, i år var det film, men något som
alltid kunnat ses som en röd tråd är slöjden.

 Skriv ut

Umeå by Night -Snöskulptur 2012

intro
Årets snöskulpturtävling, den 21:a i ordningen hade temat Umeå by Night.

Mästerskapen i år bjöd på tuffa omständigheter då veckan karaktäriserats av plusgrader som gjort snön mjuk och porös. Skulpturerna formas ur ett block med packad snö med dimensionen 3x3x2,5 meter.