Skriv ut

Rebecca Bjelkenhoff [V.34 Blogg]

Rebecca Bjelkenhoff Jag är Rebecca Bjelkenhoff. Kommer ifrån Ängelholm (alias Ängelhåla), en stad i nordvästra Skåne. Att skriva en presentation om mig själv, är inte min starkhet precis och hoppas att jag inte tråkar ut er för mycket. Passionen för textilier & mode har jag haft sedan tidiga år, då mest som ett oskyldigt intresse.
Att jag skulle kunna livnära mig på det idag, hade jag aldrig kunna tro för ett par år sedan.
Starten in i allt började av en slump vid Forsa Folkhögskola, Hudiksvall. Där gick jag en ettårig sömnadsutbildning. Det var under den tiden som jag verkligen kom underfund med att jag vill arbeta med kläder, design samt textilier på fulltid.
Efter avslutad tid där, började jag en yrkesinriktad utbildning i mönsterkonstruktion & modeteckning vid Malmö Tillskärarakademi. Jag valde till en extra termin, Avancerad mode och produktionsteckning. Det har varit tre helt otroligt givande terminer. Inte minst då skolan öppnade en butik i sitt namn, HOT (House Of Tillskärarakademin), där vi fick möjlighet att sälja våra kläder.

Allt det här ledde i vilket fall vidare att jag fick jobb som produktionskoordinator/direktris på Springhill Textile AB i Helsingborg. Min vecka som gästbloggare kommer antagligen att handla om jobbångest, Project Runway och med en del annat där i mellan.Välkomna, Välkomna...