Skriv ut

Maria Liliegren, Bloggare v.23

Bloggare v.23
Maria Liliegren
Ystad
 
Det är jag som är Maria Liliegren, 35 år och keramiker. Jag kommer ursprungligen från småland (Orrefors). Under utbildningsåren har jag flyttat runt en del och gått olika kreativa linjer o program. Jag är utbildad keramiker från Glas og Keramikskolen på Bornholm (numera: Danmarks designskole). Idag arbetar jag heltid med min keramik. Min verksamhet ligger i en fantastisk gammal korsvirkesgård (Per Helsas gård) mitt i centrala Ystad. En härlig och inspirerande miljö att vistas i.

Produkterna är romantiska, men med ett visst mått av humor. Jag blandar gärna rosor med änglar och kor. Men för att det inte enbart ska bli "sött,romantiskt och tråkigt" så slänger jag in lite flygmaskiner,rymdraketer och annat oväntat. Varje produkt blir därför som en liten egen historia.

Förutom att driva min egna butik, så tillverkar jag även till återförsäljare runt om i landet. Mitt jobb är helt enkelt ett drömjobb. Jag älskar att arbeta med lera och att vara egen företagare. Jag kan inte tänka mig en arbetsplats som skulle vara bättre än den jag själv skapar utefter mina egna önskemål. Häng med under veckan ska jag visa er vad jag pysslar med.

Hemsida: www.marialiliegren.se